Siirry suoraan sisältöön

Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous (4 op)

Toteutuksen tunnus: PR10014-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

09.01.2025 - 03.04.2025

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tuula Ikonen
  • Tuija Kainulainen

Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ryhmät

  • PRAS24
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2024

Aika ja paikka

Kevät 2025
Aloitus 9.1.2025 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2025

Oppimateriaalit

Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali

Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje

https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Opetusmenetelmät

Opiskelija tuntee kotimaista sekä kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Oppi tarjoilun perusteet, syventää alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamista anniskelupassin.

Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2025

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.

Arviointiasteikko

H-5

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole tehnyt annettuja oppimistehtäviä. Hän ei osaa arvioida ryhmän tuottamaa materiaalia eikä toimintaa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on perehtynyt alkoholijuomien tuotetuntemukseen ja tuntee keskeisiä käsitteitä. Hän osaa laatia oppimistehtäviä ja hyödyntää saamaansa tietopohjaa perustasolla. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat hyvin. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat kiitettävästi. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa kokonaisvaltaisesti tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä kriittisesti sekä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille