Siirry suoraan sisältöön

Matkailun koulutus

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, syksy, 2021
Tunnus
(PRNS21)
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, syksy, 2020
Tunnus
(LUTNS20)
Ilmoittautumisaika

01.04.2024 - 30.09.2024

Ajoitus

01.10.2024 - 31.10.2024

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

10 - 50

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1 (Koko: 50. Avoin AMK: 50.)
Ryhmät
  • KAKS24
    Karelia, avoin, kaikki, syksy, 2024
Pienryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1

Tavoitteet

Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.

Sisältö

- asetukset ja ohjesäännöt
- juomaryhmät
- ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet

Anniskelupassitodistusmaksu

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

03.02.2025 - 16.05.2025

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 60

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1 (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
Ryhmät
  • KAKK25
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025
Pienryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1

Tavoitteet

Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.

Sisältö

- asetukset ja ohjesäännöt
- juomaryhmät
- ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet

Anniskelupassitodistusmaksu

Aika ja paikka

Wärtsilä-kampus
Luento 5.2.2025 klo 12:30-14
Testi 12.2.2025 klo 12:30-13:30
Uusintatesti 27.2.2025 klo 14-15

Oppimateriaalit

Valvira: Alkoholijuomien anniskelu
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Opetusmenetelmät

Anniskelupassi myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen.
Valviran ohjeeseen (Alkoholijuomien anniskelu) on koottu anniskelua koskevat säännökset ja kokeeseen tulevat kysymykset on laadittu tämän ohjeen aineistosta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testi 12.2.2025 klo 12:30-13:30
Uusintatesti 26.2.2025 klo 14-15

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Anniskelupassin voi suorittaa vaihtoehtoisesti
1) osallistumalla lähipetukseen ja kokeeseen tai
2) itsenäisesti opiskellen ja osallistumalla kokeeseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 h opiskelijan työtä

Lisätietoja opiskelijoille

Koetilaisuuteen ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus.
Anniskelupassitodistus maksaa 10 euroa, joka suoritetaan myöhemmin erillisen ohjeen mukaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Anniskelupassikokeessa on 40 oikein/väärin -väittämää, joista 32 tulee olla vastattuna oikein.

Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

14.05.2025 - 21.05.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 60

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ryhmät
  • KAKK25
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025

Tavoitteet

Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.

Sisältö

- asetukset ja ohjesäännöt
- juomaryhmät
- ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet

Anniskelupassitodistusmaksu

Aika ja paikka

Wärtsilä-kampus
14.5.2025 testi
21.5.2025 uusintatesti

Oppimateriaalit

Valvira: Alkoholijuomien anniskelu
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Opetusmenetelmät

Anniskelupassi myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen.
Valviran ohjeeseen (Alkoholijuomien anniskelu) on koottu anniskelua koskevat säännökset ja kokeeseen tulevat kysymykset on laadittu tämän ohjeen aineistosta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Wärtsilä-kampus
14.5.2025 testi
21.5.2025 uusintatesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 h opiskelijan työtä

Lisätietoja opiskelijoille

Koetilaisuuteen ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus.
Anniskelupassitodistus maksaa 10 euroa, joka suoritetaan myöhemmin erillisen ohjeen mukaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Anniskelupassikokeessa on 40 oikein/väärin -väittämää, joista 32 tulee olla vastattuna oikein.

Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 31.10.2024

Ajoitus

07.05.2025 - 13.05.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

10 - 50

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ryhmät
  • KAKK25
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025

Tavoitteet

Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.

Sisältö

- asetukset ja ohjesäännöt
- juomaryhmät
- ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet

Anniskelupassitodistusmaksu

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 14.03.2025

Ajoitus

31.03.2025 - 03.04.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 50

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1 (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
Ryhmät
  • KAKK25
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025
Pienryhmät
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1

Tavoitteet

Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.

Sisältö

- asetukset ja ohjesäännöt
- juomaryhmät
- ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet

Anniskelupassitodistusmaksu

Aika ja paikka

Kitee kevät 2024
1.4.2024 klo 11

Oppimateriaalit

https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Opetusmenetelmät

Anniskelupassi myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen.

Valviran ohjeeseen (Alkoholijuomien anniskelu) on koottu anniskelua koskevat säännökset ja kokeeseen tulevat kysymykset on laadittu tämän ohjeen aineistosta.

Lisätietoja opiskelijoille

Kokeeseen ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kokseessa on 40 kysymystä, joista 32 tulee olla vastattuna oikein saadaksesi hyväksytty suoritus.

Ilmoittautumisaika

14.11.2024 - 30.04.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

14 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Matkailun koulutus
Opettaja
  • Tuula Ikonen
  • Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ryhmät
  • PRAS24
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2024

Aika ja paikka

Harjoittelu on opetussuunnitelmassa toisen vuoden keväässä, mutta harjoittelun voi suorittaa oman aikataulun mukaan, kun perusharjoittelu on suoritettu tai se on ahotoitu aiemmalla osaamisella.
Harjoittelu suoritetaan matkailu- ja ravitsemisalan työpaikoilla.

Opetusmenetelmät

• Täydentävä harjoittelu on omaa osaamista täydentävä harjoittelu, ja se voidaan tehdä joko kotimaassa tai ulkomailla.
Työtehtävät ovat työntekijätasoisia matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä. Harjoittelu voidaan tehdä myös hankkeissa.

Opiskelija asettaa harjoittelulle tavoitteet, jotka tukevat ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Tavoiteohjelma laaditaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa.
Harjoittelu lisää ja monipuolistaa opiskelijan alan osaamista ja antaa valmiuksia työskennellä alan työtehtävissä.

Harjoittelun puolivälissä pidetään harjoittelun arviointikeskustelu, jossa paikalla opiskelija, harjoittelupaikan ohjaaja ja ohjaava opettaja.
Oman osaamisen reflektointi ja ammatillisen osaamisen kehittäminen opiskelijan urasuunnitelman mukaan.

Harjoittelun jälkeen opiskelijan palauttaa harjoitteluraportin ja työtodistuksen Workseediin.

Osaaminen: Opiskelija syventää tai laajentaa osaamistaan joko kotimaan tai ulkomaan harjoittelussa. Harjoittelu tukee opiskelijan urasuunnittelua, vahvistaa kansainvälistä osaamista, kielitaitoa ja alan ammatilista osaamista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu suoritetaan matkailu,- majoitus-, ravitsemis-, tapahtuma-, ohjelma-, elintarvike- tai toimitilapalveluissa Suomessa tai ulkomailla. Lisäksi se voidaan suorittaa myös alan hankkeissa.

Kansainvälisyys

Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Täydentävä harjoittelu on 14 op eli 378 tuntia opiskelijan työtä (1 op = 27 h)
Harjoittelun pituus on noin 10 viikkoa (viikkotyöaika 37,5 h/ viikko)

Lisätietoja opiskelijoille

- Opiskelija osallistuu harjoitteluinfoihin ja palautekeskusteluihin
- Opiskelija etsii harjoittelupaikan
- Opiskelija esittää harjoittelupaikan opinto-ohjaajlle tai opettajatuutorille
- Kun harjoittelupaikka on hyväksytty, opiskelija aloittaa harjoitteluprosessin Workseed-harjoittelujärjestelmässä ja kutsuu harjoittelupaikan ohjaajan järjestelmään.
- Opiskelija kirjaa harjoittelun tiedot Workseediin, jonne myös harjoittelusopimus kirjautuu.
- Workseedissä tapahtuu kaikki harjoittelun ohjaukseen ja dokumentointiin liittyvät asiat.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelu arvioidaan hyväksytty-hylätty.
Harjoittelun arvioi: opiskelija, harjoittelun ohjaaja ja ohjaava opettaja.