Siirry suoraan sisältöön

Economic and Social Sustainability in Tourism (5 op)

Toteutuksen tunnus: PR10002-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

25.03.2024 - 25.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Teppo Tarnanen
  • Keijo Koskinen

Vastuuopettaja

Teppo Tarnanen

Ryhmät

  • TOP23_24
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2023-2024
  • PRNS21
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021

Tavoitteet

The student 
* understands the importance and dimensions of corporate social responsibility
* understands the main factors affecting profitability in a tourism SME
* is able to analyse the profitability and social responsibility of a tourism SME and suggest recommendations for improvement

Sisältö

Business environment analysis (external analysis), including corporate social responsibility in tourism context.
Factors affecting profitability (internal analysis)
Cost-volume-profit analysis
Link between productivity and profitability
Seasonal variations as a challenge for business
Analysis of a predefined tourism business case

Arviointiasteikko

H-5