Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietousLaajuus (4 op)
Tunnus: PR10014
Laajuus
4 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Tuija Kainulainen
Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 31.10.2024
Ajoitus
09.01.2025 - 03.04.2025
Opintopistemäärä
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
- Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
-
PRAS24Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2024
Aika ja paikka
Kevät 2025
Aloitus 9.1.2025 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2025
Oppimateriaalit
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali
Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790
Opetusmenetelmät
Opiskelija tuntee kotimaista sekä kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Oppi tarjoilun perusteet, syventää alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamista anniskelupassin.
Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2025
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole tehnyt annettuja oppimistehtäviä. Hän ei osaa arvioida ryhmän tuottamaa materiaalia eikä toimintaa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on perehtynyt alkoholijuomien tuotetuntemukseen ja tuntee keskeisiä käsitteitä. Hän osaa laatia oppimistehtäviä ja hyödyntää saamaansa tietopohjaa perustasolla. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat hyvin. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat kiitettävästi. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa kokonaisvaltaisesti tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä kriittisesti sekä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille
Ilmoittautumisaika
01.10.2023 - 31.10.2023
Ajoitus
08.01.2024 - 31.03.2024
Opintopistemäärä
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
- Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
-
PRAS23Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
Aika ja paikka
Kevät 2024
Aloitus 9.1.2024 ja opintojakso päättyy 31.3.2024
Oppimateriaalit
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali
Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1692341825194
Opetusmenetelmät
Opiskelija tuntee kotimaista sekä kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Oppi tarjoilun perusteet, syventää alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamista anniskelupassin.
Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2024
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole tehnyt annettuja oppimistehtäviä. Hän ei osaa arvioida ryhmän tuottamaa materiaalia eikä toimintaa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on perehtynyt alkoholijuomien tuotetuntemukseen ja tuntee keskeisiä käsitteitä. Hän osaa laatia oppimistehtäviä ja hyödyntää saamaansa tietopohjaa perustasolla. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat hyvin. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat kiitettävästi. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa kokonaisvaltaisesti tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä kriittisesti sekä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille
Ilmoittautumisaika
01.10.2022 - 31.10.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 28.05.2023
Opintopistemäärä
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
- Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
-
PRAS22Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022
Aika ja paikka
Kevät 2023
Oppimateriaalit
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali
Opetusmenetelmät
Opiskelija tuntee kotimaista sekä kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Oppi tarjoilun perusteet, syventää alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamista anniskelupassin.
Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole tehnyt annettuja oppimistehtäviä. Hän ei osaa arvioida ryhmän tuottamaa materiaalia eikä toimintaa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on perehtynyt alkoholijuomien tuotetuntemukseen ja tuntee keskeisiä käsitteitä. Hän osaa laatia oppimistehtäviä ja hyödyntää saamaansa tietopohjaa perustasolla. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat hyvin. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä alkoholijuomien tuotetuntemuksen keskeiset käsitteet ja teoriat kiitettävästi. Hän osaa oppimistehtävissään toteuttaa ja soveltaa kokonaisvaltaisesti tietopohjaa. Hän osaa arvioida omaa ja ryhmän tuottamaa materiaalia sekä työskentelyä kriittisesti sekä perustellusti. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa sekä osallistunut aktiivisesti tunneille.