Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöLaajuus (5 op)
Tunnus: PR10006
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Tarja Kupiainen
Ilmoittautumisaika
05.08.2024 - 06.09.2024
Ajoitus
27.08.2024 - 17.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tarja Kupiainen
- Mikko Lahti
Vastuuopettaja
Tarja Kupiainen
Ryhmät
-
PRAS24Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2024
Opetusmenetelmät
Keskeinen sisältö
Yritystoiminta matkailu- ja ravitsemisalalla
Matkailun ansaintalogiikka
Vieraanvaraisuudesta liiketoiminnaksi
Matkailualan keskeiset käsitteet
Matkailu kulttuurisena ilmiönä
Osaamistavoitteet
Tunnet keskeiset matkailualan keskeiset käsitteet.
Osaat kuvailla matkailua elinkeinona, palveluina ja ilmiönä.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Suorituksesi ovat puutteellisia tai et ole saavuttanut osaamistavoitteita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
TIEDOT
* osaat kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat matkailu- ja ravitsemialan keskeiset käsitteet
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikkoja
* osaat hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja
* osaat toimia vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä tyydyttävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät
* osaat toimia ryhmässä
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
TIEDOT
* osaat kertoa asiantuntevasti, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä hyvällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
TIEDOT
* osaat asiantuntevasti kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä ja hyödyntää matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat ja osaat eritellä matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti ja tuloksellsiesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä kiitettävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Ilmoittautumisaika
15.08.2023 - 30.09.2023
Ajoitus
31.08.2023 - 10.11.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tarja Kupiainen
- Mikko Lahti
Vastuuopettaja
Tarja Kupiainen
Ryhmät
-
PRAS23Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
Opetusmenetelmät
Keskeinen sisältö
Yritystoiminta matkailu- ja ravitsemisalalla
Matkailun ansaintalogiikka
Vieraanvaraisuudesta liiketoiminnaksi
Matkailualan keskeiset käsitteet
Matkailu kulttuurisena ilmiönä
Osaamistavoitteet
Tunnet keskeiset matkailualan keskeiset käsitteet.
Osaat kuvailla matkailua elinkeinona, palveluina ja ilmiönä.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Suorituksesi ovat puutteellisia tai et ole saavuttanut osaamistavoitteita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
TIEDOT
* osaat kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat matkailu- ja ravitsemialan keskeiset käsitteet
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikkoja
* osaat hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja
* osaat toimia vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä tyydyttävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät
* osaat toimia ryhmässä
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
TIEDOT
* osaat kertoa asiantuntevasti, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä hyvällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
TIEDOT
* osaat asiantuntevasti kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä ja hyödyntää matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat ja osaat eritellä matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti ja tuloksellsiesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä kiitettävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Ilmoittautumisaika
01.04.2022 - 30.09.2022
Ajoitus
15.08.2022 - 02.11.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tarja Kupiainen
- Mikko Lahti
Vastuuopettaja
Tarja Kupiainen
Ryhmät
-
PRAS22Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022
Opetusmenetelmät
Keskeinen sisältö
Yritystoiminta matkailu- ja ravitsemisalalla
Matkailun ansaintalogiikka
Vieraanvaraisuudesta liiketoiminnaksi
Matkailualan keskeiset käsitteet
Matkailu kulttuurisena ilmiönä
Osaamistavoitteet
Tunnet keskeiset matkailualan keskeiset käsitteet.
Osaat kuvailla matkailua elinkeinona, palveluina ja ilmiönä.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Suorituksesi ovat puutteellisia tai et ole saavuttanut osaamistavoitteita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
TIEDOT
* osaat kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat matkailu- ja ravitsemialan keskeiset käsitteet
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikkoja
* osaat hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja
* osaat toimia vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä tyydyttävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät
* osaat toimia ryhmässä
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
TIEDOT
* osaat kertoa asiantuntevasti, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä hyvällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
TIEDOT
* osaat asiantuntevasti kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä ja hyödyntää matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat ja osaat eritellä matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti ja tuloksellsiesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä kiitettävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi