Siirry suoraan sisältöön

RavitsemusLaajuus (1 op)

Tunnus: SH10010

Laajuus

1 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Susanna Kinnunen

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Ilmoittautumisaika

15.08.2024 - 30.09.2024

Ajoitus

20.08.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHAS24
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2024

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Verkkototeutus

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2024 - 30.09.2024

Ajoitus

20.08.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNS24
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2024

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 16 h, itsenäinen opiskelu 9 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

03.06.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • KAKK24KE
    Karelia, avoin, kaikki, kesä, 2024
  • SHFS24
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2024, Fast Track

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

01.01.2024 - 31.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 26.05.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNK24
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, kevät, 2024

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

01.01.2024 - 31.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 26.05.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHAK24
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, kevät, 2024

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Verkkototeutus

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

01.01.2024 - 31.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 26.05.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveydenhoitajakoulutus (ST)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • STNK24
    Terveydenhoitaja (AMK), päivä, kevät, 2024

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

21.08.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveydenhoitajakoulutus (ST)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • STNS23
    Terveydenhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2023

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

21.08.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHAS23
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2023

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Verkkototeutus

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

21.08.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNS23
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2023

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

01.06.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHFS23
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2023, Fast Track
  • KAKK23SF
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023, Sairaanhoitaja, Fast Track

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Itsenäinen verkko-opiskelu Moodlessa

Oppimateriaalit

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut uusimpiin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin ja niiden mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu ja ruokapäiväkirjan laatiminen 27 h, sis. tentin ja sen uusinnat

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee uusimpien pohjoismaisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentin ja annetun tehtävän hyväksytty suorittaminen

Ilmoittautumisaika

01.10.2022 - 31.01.2023

Ajoitus

13.03.2023 - 28.05.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNK23
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, kevät, 2023

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

01.10.2022 - 31.01.2023

Ajoitus

02.01.2023 - 28.05.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHAK23
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, kevät, 2023

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Minna Turunen
  • Susanna Kinnunen
  • Tarja Ruokonen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNS22
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2022

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHNS22
    Sairaanhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2022

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

01.04.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveydenhoitajakoulutus (ST)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • STNS22
    Terveydenhoitaja (AMK), päivä, syksy, 2022

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus

Ilmoittautumisaika

15.08.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

23.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitajakoulutus (SH)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja

Susanna Kinnunen

Ryhmät
  • SHAS22
    Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2022

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus