Skip to main content

Introduction to Hospitality and Tourism Business (5cr)

Code: PR10018-3001

General information


Enrollment
01.04.2023 - 30.04.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
04.09.2023 - 30.11.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Teachers
Teppo Tarnanen
Keijo Koskinen
Mikko Lahti
Teacher in charge
Keijo Koskinen
Groups
PRAS22
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, blended learning, Fall, 2022
Course
PR10018

Evaluation scale

H-5

Objective

Tavoitteet:

Opiskelija ymmärtää perusperiaatteet kustannus- ja katelaskennasta matkailualalla.
Osaa jakaa kustannukset eri kustannuslajeihin matkailuyrityksessä.
Oppii laskemaan katetuottoa ja soveltamaan sitä.
- Liiketoiminnan suunnittelukysymyksiin perehdyttyäsi
- Tiedät liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvät peruskäsitteet

-Tutustut esimerkkien kautta matkailualla käytössä oleviin liiketoimintamalleihin ja hahmotat millaisilla reunaehdoilla erilaisiin liiketoimintamalleihin tukeutuvat toimialan yritykset voivat menestyä markkinoilla

- Tiedät ja osaat tarvittaessa hyödyntää liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen liittyviä verkosta saatavilla olevia perusmuotoisia suunnittelutyökaluja

- Tiedät matkailu- ja muuhun liiketoimintaan liittyvät keskeiset neuvontaorganisaatiot ja osaat tarvittaessa hyödyntää näiden tahojen tarjoamia palveluja

Content

Opintojaksolla perehdytään matkailualan liiketoiminnan ominaispiirteisiin ja syvennetään ymmärrystä siitä, mihin alan yritysten liiketoiminnallinen menestys perustuu.

Keskeinen sisältö:
Liiketoimintaan liittyvät keskeiset käsitteet.
Arvonlisäverotus ja arvonlisäverolaskelmat.
Hinnoittelumenetelmät.
Kustannuslaskenta ja katetuottohinnoittelu.
Katetuottolaskenta: muuttuvat ja kiinteät kustannukset.
Liiketoimintamallin suunnittelu Canvas-työkalulla.
Harjoitustehtävä liiketoimintamallin suunnittelu.

Materials

Oppimateriaali jaetaan Moodlessa.

Teaching methods

Opintojaksolla perehdytään matkailualan liiketoiminnan ominaispiirteisiin ja syvennetään ymmärrystä siitä, mihin alan yritysten liiketoiminnallinen menestys perustuu.

Keskeinen sisältö:
Liiketoimintaan liittyvät keskeiset käsitteet.
Arvonlisäverotus ja arvonlisäverolaskelmat.
Hinnoittelumenetelmät.
Kustannuslaskenta ja katetuottohinnoittelu.
Katetuottolaskenta: muuttuvat ja kiinteät kustannukset.
Liiketoimintamallin suunnittelu Canvas-työkalulla.
Harjoitustehtävä liiketoimintamallin suunnittelu.

Student workload

Työmäärä opiskelijalle 135 tuntia, joka jakaantuu verkko-opetukseen, yritysvierailuun (virtuaalinen) sekä itsenäiseen työskentelyyn.

Go back to top of page