Skip to main content

Basics in Tourism (4 cr)

Code: LUT6003-LUA19L1

General information


Timing
01.08.2019 - 31.12.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
4 cr
Local portion
4 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Services
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Teachers
Tuula Ikonen
Tarja Kupiainen
Teacher in charge
Tuula Ikonen
Groups
LUTNS19
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Full-time Studies, Fall, 2019
Course
LUT6003

Evaluation scale

H-5

Objective

The student understands the central concepts and definitions of tourism, the global and national development of tourism, the benefits, disadvantages and factors of attraction in tourism, factors affecting the future of tourism as a cultural phenomenon. The student also knows the most important concepts and definitions within the field of tourism, can see the assets for tourism in Finland and abroad, and is aware of tourism parametres and knows their importance. The student writes an essay and a summary relating to a topic of tourism and gets acquainted with working in groups. Additionally, the student practises performing and negotiating.

Content

Definitions and conceptsof tourism, history and present state of tourism in Finland and in the whole world, benefits and disadvantages of tourism, factors of attraction in tourism, future of tourism. Tourism as a multiform socio-cultural and economic phenomenon.

Materials

Kostiainen A. & al. 2004, Matkailijan ihmeellinen maailma. Matkailun historia vanhalta ajalta omaan aikaamme, SKS, ISBN 951-746-564-5;, Vuoristo, Kai-Veikko, 2003, Matkailun maailma. Kansainvälisen matkailun maantiede, WSOY, 951-0-27397-X; 978-951-0-27397-5.

Teaching methods

Opintojaksot kirjalliset ja suulliset tehtävät integroidaan Raportoinnin ja kirjoitusviestinnän sekä Restonomin ATK-taitojen opintojaksoihin.

Opettajat: yliopettaja Tarja Kupiainen,Tarja.Kupiainen@karelia.fi
pt. tuntiopettaja Tuula Ikonen, Tuula.Ikonen@karelia.fi

Opetus alkaa viikolla 35, ja paikka on Wärtsilä-kampus. Tunnit koostuvat luennoista ja tehtävistä. Opintojaksoon kuuluvat pakollisina opintokäynnit Taitokorttelissa ja Pohjois-Karjalan museossa sekä 20.9. toteutettava toisen vuoden opiskelijoiden suunnittelema & toteuttama RestoRace, joka toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden kanssa.

Student workload

Guided studying 40 hours, excursions 6 hours, independent studying and working in groups 65 hours, peer evaluation 4 hours

Go back to top of page