Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)

Toteutuksen tunnus: LUT3002-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2021 - 30.04.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.05.2021 - 31.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 80
Opettajat
Tuula Asikainen
Vastuuopettaja
Tuula Asikainen
Opintojakso
LUT3002

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Hygieniaosaamispassi

Sisältö

Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö

Aika ja paikka

Alla näkyvästä oppimateriaalilistasta löydät osoitelinkit Ruokaviraston sivuille, joilta löydät itsenäisesti opiskeltavan aineiston.

Testit pidetään Nurmeksessa pe 7.5. klo 10.00 - 12.00 ja Juuassa ti 27.5. klo 14.00 - 16.00.
Uusintatesti Joensuussa pe 4.6. klo 8.15 - 9.45.

Oppimateriaalit

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-16.12.2019.pdf

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi-11.12.2019.pdf

Opetusmenetelmät

Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
Testiajankohdasta pyydetään ilmoittamaan, mihin testiin opiskelija haluaa osallistua.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testit:pidetään porrastetusti pe 7.5. Nurmeksessa ja to 27.5. klo 14.00 - 16.00 Juuassa.
Uusintatesti Joensuussa pe 4.6. klo 8.15 - 9.45.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
(n. 2 tuntia)

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.

Testin hyväksytystä suorituksesta saat hygieniaosaamistodistuksen ja -kortin lisäksi suoritusmerkinnän 1,5 op Peppiin. Todistus ja kortti tulevat n. kolmen viikon kuluttua.

Siirry alkuun