Skip to main content

Exercise and Nutrition as Promoters of Mental Health (5 cr)

Code: C-02537-CO00BV62-3001

General information


Enrollment
01.08.2025 - 30.06.2026
Registration for the implementation has begun.
Timing
22.09.2025 - 31.07.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Institution
Savonia University of Applied Sciences
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 200

Evaluation scale

Five step scale

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - tunnistaa ja soveltaa käytäntöön keskeisimpiä liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä aivo- ja mielenhyvinvointia edistäviä tekijöitä - soveltaa käytäntöön keskeisimpiä liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä toimintatapoja, jotka tukevat kokonaisvaltaista mielenhyvinvointia

Content

Kuinka kokonaisvaltaista mielenhyvinvointia edistetään terveellisillä elintavoilla? Kuinka liikunta ja ravitsemus vaikuttavat mielenhyvinvointiin ja aivojen terveyteen? Opintojaksolla avataan liikuntaan, ravitsemukseen, palautumiseen ja rentoutumiseen liittyviä tekijöitä ja niiden hyödyntämistä mielen hyvinvointia edistävässä työssä. Opiskellaan tutkitusti hyväksi todettuja käytännönläheisiä toimintatapoja ja näkökulmia liittyen liikuntaan, ravitsemukseen ja palautumiseen, joita voidaan käyttää osana lääkkeetöntä mielenterveyden ja mielenhyvinvoinnin edistämistyötä. Keskeiset sisällöt: - Mielenhyvinvointia edistävä kokonaisruokavalio teoriassa ja käytännössä - Mielenhyvinvointia edistävä liikunta teoriassa ja käytännössä - Mielenterveyttä ja mielenhyvinvointia edistävät liikunta- ja ravitsemustekijät tutkimusten valossa - Palautuminen ja rentoutuminen mielenhyvinvoinnin edistäjinä

Materials

Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja, aiheeseen liittyviä artikkeleita ja podcasteja.

Teaching methods

Opiskelu sisältää moodlessa olevien materiaalien opiskelua, verkkotenttejä ja keskusteluita. Opintojakso arvioidaan hyväksytysti suoritettujen tenttien ja keskusteluiden perusteella. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson tehtävien on oltava hyväksytysti suoritettuna viimeistään 31.7.2026. Opintojakson tehtävien arviointia tehdään kerran kuukaudessa. Opintopisteet kirjataan Savonian peppiin kuukausittain. Suorituksen saa joko suorituskuukauden aikana tai sitä seuraavan kuukauden kuluessa.

Student workload

Opintojakson työmäärä on noin 135 tuntia itsenäistä opiskelua.

Qualifications

Kestävää terveyttä ruuasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024 soveltuvin osin

Go back to top of page