Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)

Toteutuksen tunnus: LUT3002-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 31.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.02.2022 - 31.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 80
Opettajat
Tuula Ikonen
Tuula Asikainen
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Opintojakso
LUT3002

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Hygieniaosaamispassi

Sisältö

Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö

Aika ja paikka

Aineiston opiskelu itsenäisesti tai luennot ja itsenäinen opiskelu.
Luennot:
ke 9.2. klo 14.15 - 15.45
ke 16.2. klo 14.15 - 15.45 ja
ke 23.2. klo 14.15 - 15.45

Testit ja tulokset
ke 2.3.2021 klo 14.15 - 15.45 testi
ke 16.3.2021 klo 14.15 - 15.45 uusintatesti



Aineiston opiskelu itsenäisesti ja hyväksytysti suoritettu testi.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi luentaohjeet.

Oppimateriaalit

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-16.12.2019.pdf

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi-11.12.2019.pdf

Opetusmenetelmät

Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testit ja tulokset
Ke 2.3.2021 klo 14.15 - 15.45 testi
Ke 16.3.2021 klo 14.15 - 15.45 uusintatesti



Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus, kuivamustekynä (siniväri), maksukuitti (tai näytä puhelimelta) sekä suurikokoinen, postimerkillä ja osoitetiedoilla varustettu kirjekuori todistuksen postittamista varten.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.

Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin lisäksi saat opintosuoritusotteen 1,5 op.

Siirry alkuun