Food Services at the Event (2cr)
Code: PR10049-3003
General information
- Enrollment
- 01.10.2025 - 05.01.2026
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 02.02.2026 - 31.05.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Open UAS
- Campus
- Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tuula Ikonen
- Teacher in charge
- Tuula Ikonen
- Groups
-
TOP25_26Other Complimentary Studies Group Semester 2025-2026
-
KAKK26Karelia, Open UAS, All, Spring, 2026
- Course
- PR10049
Evaluation scale
Approved/Rejected
Objective
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Content
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Location and time
Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 2.2 - 15.5.2026
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.
Materials
Opintojaksolla osoitettu materiaali.
Teaching methods
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään.
Opintojakson suoritettuasi:
- osaat soveltaa oppimaasi,
- tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita
- osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.
Student workload
Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Näin ollen 2 op kokonaisuus tarkoittaa 54 tuntia opiskelijan työtä.
- Materiaalien lukeminn 26 h
- Podcastit 3h
- Tehtävät 25 h