Siirry suoraan sisältöön

Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous (4op)

Toteutuksen tunnus: PR10014-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2025 - 31.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
07.01.2026 - 31.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Tuula Ikonen
Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
PRAS25
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2025
PRAS25Y
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2025, Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot
Opintojakso
PR10014

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.

Sisältö

Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.

Aika ja paikka

Lähiopetus ja verkkoluennot.
Kevät 2026
Aloitus tammikuussa 2026 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2026.

Oppimateriaalit

Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali.

Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje:

https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.

Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2026.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä

Lähipäivät 68 tuntia
Oppimistehtävät, verkkoluennot ja itsenäinen opiskelu 40 tuntia

Siirry alkuun