Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous (4op)
Toteutuksen tunnus: PR10014-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2025 - 31.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 07.01.2026 - 31.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomikoulutus (PR)
- Toimipiste
- Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Tuula Ikonen
- Tuija Kainulainen
- Vastuuopettaja
- Tuija Kainulainen
- Ryhmät
-
PRAS25Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2025
-
PRAS25YRestonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2025, Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot
- Opintojakso
- PR10014
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.
Sisältö
Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Aika ja paikka
Lähiopetus ja verkkoluennot.
Kevät 2026
Aloitus tammikuussa 2026 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2026.
Oppimateriaalit
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali.
Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje:
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.
Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2026.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä
Lähipäivät 68 tuntia
Oppimistehtävät, verkkoluennot ja itsenäinen opiskelu 40 tuntia