Skip to main content

Customer Service Skills and Alcohol Knowledge (4cr)

Code: PR10014-3004

General information


Enrollment
01.10.2025 - 31.10.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
07.01.2026 - 31.05.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
4 cr
Local portion
4 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Ikonen
Tuija Kainulainen
Teacher in charge
Tuija Kainulainen
Groups
PRAS25Y
Bachelor of Hospitality Management, Tourism and Service Business, Blended Learning, Fall, 2025, Team Learning and Entrepreneurship Skills
PRAS25
Bachelor of Hospitality Management, Tourism and Service Business, Blended Learning, Fall, 2025
Course
PR10014

Evaluation scale

H-5

Objective

Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.

Content

Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.

Location and time

Lähiopetus ja verkkoluennot.
Kevät 2026
Aloitus tammikuussa 2026 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2026.

Materials

Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali.

Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje:

https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790

Teaching methods

Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.

Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.

Exam schedules

Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2026.

Completion alternatives

Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.

Student workload

4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä

Lähipäivät 68 tuntia
Oppimistehtävät, verkkoluennot ja itsenäinen opiskelu 40 tuntia

Go back to top of page