Customer Service Skills and Alcohol Knowledge (4cr)
Code: PR10014-3004
General information
- Enrollment
- 01.10.2025 - 31.10.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 07.01.2026 - 31.05.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 4 cr
- Local portion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Restonomikoulutus (PR)
- Campus
- Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tuula Ikonen
- Tuija Kainulainen
- Teacher in charge
- Tuija Kainulainen
- Groups
-
PRAS25YBachelor of Hospitality Management, Tourism and Service Business, Blended Learning, Fall, 2025, Team Learning and Entrepreneurship Skills
-
PRAS25Bachelor of Hospitality Management, Tourism and Service Business, Blended Learning, Fall, 2025
- Course
- PR10014
Evaluation scale
H-5
Objective
Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.
Content
Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Location and time
Lähiopetus ja verkkoluennot.
Kevät 2026
Aloitus tammikuussa 2026 ja opintojakso päättyy huhtikuussa 2026.
Materials
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali.
Anniskelupassin materiaali Alkoholijuominen anniskelu, Valviran ohje:
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1725604535790
Teaching methods
Opintojaksolla opit tuntemaan kotimaista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria. Harjoitat tarjoilun perusteita lähipäivillä, sekä opit verkkoluennoilla ja moodlessa olevilla tehtävillä alkoholijuomatietoutta. Lisäksi syvennät alkoholilainsäädännön tuntemusta suorittamalla anniskelupassin.
Keskeinen sisältö: Palvelukulttuuri, ruoka- ja alkoholijuomatuotteiden tuotetuntemus, asiakaspalvelutaidot, tapakulttuuri, kulttuurien tuntemus, anniskelupassi.
Exam schedules
Anniskelupassin suorittaminen lähipäivillä 2026.
Completion alternatives
Aikaisempien opintojen hyväksiluku sovitaan erikseen.
Student workload
4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä
Lähipäivät 68 tuntia
Oppimistehtävät, verkkoluennot ja itsenäinen opiskelu 40 tuntia