Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuman ruokapalvelut (2 op)

Toteutuksen tunnus: PR10049-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 02.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.02.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 100
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Tuula Ikonen
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ajoitusryhmät
Avoin AMK ja RIPA (Koko: 20 . Avoin AMK : 20.)
Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
TOP24_25
Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
Pienryhmät
Avoin AMK ja RIPA
Tutkinto-opiskelijat
Opintojakso
PR10049

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.

Sisältö

Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?

Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.

Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.

Aika ja paikka

Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla osoitettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään.

Opintojakson suoritettuasi:
- osaat soveltaa oppimaasi,
- tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita
- osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Näin ollen 2 op kokonaisuus tarkoittaa 54 tuntia opiskelijan työtä.

- Materiaalien lukeminn 26 h
- Podcastit 3h
- Tehtävät 25 h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä.
Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun.

Arviointi hyväksytty-hylätty

Siirry alkuun