Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuman ruokapalvelut (2 op)

Toteutuksen tunnus: PR10049-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 31.01.2025

Ajoitus

03.02.2025 - 16.05.2025

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

5 - 100

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tuula Ikonen

Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ajoitusryhmät

  • Avoin AMK ja RIPA (Koko: 20. Avoin AMK: 20.)
  • Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • TOP24_25
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
  • KAKK25
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025

Pienryhmät

  • Avoin AMK ja RIPA
  • Tutkinto-opiskelijat

Tavoitteet

Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.

Sisältö

Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?

Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.

Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.

Aika ja paikka

Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla osoitettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat suunnitella elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja.

Opintojakson suoritettuasi osaat soveltaa oppimaasi, tunnet tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita ja osaat suunnitella oman tapahtumasi ruokapalveluja elämyksellisesti ja kestävästi.

Opintojakso suoritetaan verkossa Moodle oppimisympäristössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä
Materiaalien lukeminn 26 h
Podcastit 3h
Tehtävät 25 h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä.
Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun.

Arviointi hyväksytty-hylätty

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty