Tapahtuman ruokapalvelut (2 op)
Toteutuksen tunnus: PR10049-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 31.01.2025
Ajoitus
03.02.2025 - 16.05.2025
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 100
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK ja RIPA (Koko: 20. Avoin AMK: 20.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
TOP24_25Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
-
KAKK25Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025
Pienryhmät
- Avoin AMK ja RIPA
- Tutkinto-opiskelijat
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Aika ja paikka
Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla osoitettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat suunnitella elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja.
Opintojakson suoritettuasi osaat soveltaa oppimaasi, tunnet tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita ja osaat suunnitella oman tapahtumasi ruokapalveluja elämyksellisesti ja kestävästi.
Opintojakso suoritetaan verkossa Moodle oppimisympäristössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä
Materiaalien lukeminn 26 h
Podcastit 3h
Tehtävät 25 h
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä.
Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun.
Arviointi hyväksytty-hylätty
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty