Siirry suoraan sisältöön

Economic and Social Sustainability in Tourism (5op)

Toteutuksen tunnus: PR10002-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2025 - 31.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.03.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
Täydentävän osaamisen opinnot
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Teppo Tarnanen
Keijo Koskinen
Vastuuopettaja
Teppo Tarnanen
Ryhmät
TOP25_26
Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2025-2026
PRAS23
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
Opintojakso
PR10002

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

The student 
* understands the importance and dimensions of corporate social responsibility
* understands the main factors affecting profitability in a tourism SME
* is able to analyse the profitability and social responsibility of a tourism SME and suggest recommendations for improvement

Sisältö

Business environment analysis (external analysis), including corporate social responsibility in tourism context.
Factors affecting profitability (internal analysis)
Cost-volume-profit analysis
Link between productivity and profitability
Seasonal variations as a challenge for business
Analysis of a predefined tourism business case

Aika ja paikka

Semester 2 / Spring 2025
Online and on campus lessons
Excursion

Oppimateriaalit

Study material provided in Moodle.

Opetusmenetelmät

The student 
* understands the importance and dimensions of corporate social responsibility
* understands the main factors affecting profitability in a tourism SME
* is able to analyse the profitability and social responsibility of a tourism SME and suggest recommendations for improvement

Business environment analysis (external analysis), including corporate social responsibility in tourism context.
Factors affecting profitability (internal analysis)
Cost-volume-profit analysis
Link between productivity and profitability
Seasonal variations as a challenge for business
Analysis of a predefined tourism business case by using TourCert sustainability reporting tool
Excursion to a sustainable tourism company

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

The course is 5 ECTS which corresponds to 135 hours of student work.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

For a passing grade the student has to actively participate in teamwork and submit requested assignments.

Siirry alkuun