Etänä tehtävä ohjaustyö sote- ja työllisyyspalveluissa (4 op)
Toteutuksen tunnus: SS10044-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2024 - 30.11.2024
Ajoitus
12.08.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
4 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 100
Koulutus
- Sosionomikoulutus
Opettaja
- Katja Sorjonen
- Jaana Kurki
Vastuuopettaja
Katja Sorjonen
Ajoitusryhmät
- Avoin amk ja RIPA (Koko: 40. Avoin AMK: 40.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
TOP24_25Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
-
KAKS24Karelia, avoin, kaikki, syksy, 2024
Pienryhmät
- Avoin amk ja RIPA
- Tutkinto-opiskelijat
Tavoitteet
Opintojakson jälkeen ymmärrät voimavaralähtöisen ohjaamisen periaatteet ja merkityksen sote- ja työllisyyspalveluissa toteutettavassa ohjauksessa sekä osaat huomioida etäohjauksen erityispiirteet omassa työskentelyssäsi. Ymmärrät toimijuuden ja osallistamisen käsitteet ja niiden edistämisen merkityksen osana etäohjausta sekä osaat soveltaa työssänsä käytettäviä menetelmiä ja tehtäviä etäohjaukseen sopiviksi.
Sisältö
- Ohjauksen periaatteet ja voimavaralähtöinen ohjaus
- Etäohjauksen erityispiirteet
- Toimijuuden ja osallisuuden edistäminen etäohjauksessa
- Etäohjausta tukevat työkalut
Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä. Opintojakso on jaettu pienempiin kokonaisuuksiin, jotka sisältävät tehtäviä. Tämä antaa mahdollisuuden tutkia opintojakson sisältöjä ja materiaaleja omassa tahdissa. Tehtävät mahdollistavat opitun soveltamisen suoraan työelämän tilanteisiin ja tapauksiin.
Oppimateriaalit
Monipuolinen materiaali ja videotallenteet on saatavissa opintojakson oppimisympäristössä.
Opetusmenetelmät
Etänä tehtävä ohjaus sote- ja työllisyyspalveluissa -opintojakso toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan yhtä tehtävää lukuunottamatta. Opintojakson yksi tehtävä etäohjaustilanteen taltiointi edellyttää työskentelyä toisen opintojakson opiskelijan kanssa. Yhteiseen tehtävään menee noin yksi tunti.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Neljän opintopisteen laajuinen opintojakso vastaa laskennallisesti noin 108 tunnin työmäärää.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson suorittamiseen tarvitset tietokoneen ja verkkoyhteyden. Opintojaksolla käytetään Moodle -oppimisympäristöä, jonka ohjeet löydät opintojaksolta. Hyödynnä myös Karelian avoimen amk:n verkkosivuilta löytyvää tukea verkko-opintoihin.
Opintojakso on kehitetty Karelia-ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja työllisyysalan digipalvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa (SoTyDigi) -hankkeessa, jossa vahvistettiin sosiaali- ja työllisyyspalveluiden asiakkaiden digitaitoja Pohjois-Karjalassa. Tavoitteena oli lisätä myös työntekijöiden digi- ja etäohjausosaamista. Voit lukea hankkeen tuloksista ja tuotoksista lisää verkkosivuilta: www.sotydigi.fi.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty -arviointiasteikolla. Arviointikriteerit ovat tehtäväkohtaisia. Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien tekemistä tehtävän kriteerien mukaan.
Lisätiedot
Opintojakso on kehitetty Karelia-ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja työllisyysalan digipalvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa (SoTyDigi) -hankkeessa.