Siirry suoraan sisältöön

Syventävä harjoittelu (15 op)

Toteutuksen tunnus: SS10037-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sosionomikoulutus (SS)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

5 - 100

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Tiina Maaranen

Vastuuopettaja

Tiina Maaranen

Ryhmät

  • KASS23KE
    Varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden opinnot

Tavoitteet

Sinulla on valittavissa kolme eri vaihtoehtoa suorittaa syventävä harjoittelu: kehittämistyön, asiakastyön ja varhaiskasvatuksen sosionomin syventävä harjoittelu.

Kehittämistyön harjoittelun jälkeen osaat soveltaa sosiaalialan tietoperustaa ja tutkivaa työotetta kehittämistyöhön. Osaat laatia tavoitteellisen ja teoreettisesti perustellun kehittämistyön suunnitelman. Osaat hyödyntää tutkimuksellisia menetelmiä ja soveltaa asiakaslähtöisesti osallistamisen, tiedon tuotannon ja prosessin hallinnan menetelmiä käytännön kehittämistyössä Osaat arvioida ja reflektoida kehittämistyön yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia merkityksiä sekä teidostat kehittämistyön rakenteellisen ulottuvuuden. Osaat aktiivisesti ja ammatillisesti tiedottaa kehittämistyöstä eri kohderyhmille sekä jäsentää ja reflektoida ammattieettisiä periaatteita kehittämistyön eri vaiheissa.

Asiakastyön syventävän harjoittelun jälkeen osaat soveltaa sosiaalialan asiakastyön tietoperustaa asiakastyöhön. Osaat suunnitella, toteuttaa, arvioida ja kehittää asiakastyön toimintaa itsenäisesti sekä osana työyhteisöä. Osaat soveltaa valitsemaasi toimintatapaa/menetelmää/välinettä asiakastyössä yksittäisen asiakkaan/ryhmän/yhteisön kanssa. Osaat tulkita asiakastyön käytännön yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia merkityksiä. Osaat äsentää ja reflektoida ammattieettisiä periaatteita.

Varhaiskasvatuksen sosionomin syventävän harjoittelun jälkeen osaat toteuttaa varhaiskasvatuksen sosionomin työtehtäviä. Osaat toimia perheiden kanssa yhteistyössä lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tukevassa varhaiskasvatuksessa. Osaat perusteet toimia moniammatillisessa yhteistyössä. Osaat suunnitella, toteuttaa, arvioida ja kehittää varhaiskasvatuksen toimintaa itsenäisesti sekä tiimissä.
Osaat ottaa huomioon toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa sekä yksittäisen lapsen että lapsiryhmän tukeakseen lapsen kehitystä, kasvamista ja oppimista. Osaat huomioida valtakunnallisesti ohjaavat asiakirjat varhaiskasvatuksen sosionomin työssä. Osaat tunnistaa oman pedagogisen ja sosiaalipedagogisen osaamisen ja kehittämistarpeet sekä jäsentää ja reflektoida ammattieettisiä periaatteita.

Sisältö

Harjoittelu ja harjoitteluun liittyvät tehtävät 400 tuntia.

Arviointiasteikko

H-5