Tapahtuman ruokapalvelut (2 op)
Toteutuksen tunnus: PR10049-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.03.2023 - 10.05.2023
Ajoitus
03.04.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 100
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
- Maria Iltola
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ajoitusryhmät
- Avoimen opiskelijat (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
KAKK23Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023
-
TOP22_23Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2022-2023
Pienryhmät
- Avoimen opiskelijat
- Tutkinto-opiskelijat
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Aika ja paikka
Itsenäisesti suoritettava opintojakso Moodle-oppimisympäristössä 3.4.-31.5.2023
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Opintojakson tehtävässä pääset pohtimaan oman tapahtumasi ruokapalvelujen suunnittelua elämyksellisesti ja vastuullisesti.
Jos tapahtuman catering-asiat ovat sinulle uutta tai haluat kehittää jo olemassa olevan tapahtuman ruokapalveluja, tule mukaan tapahtuman ruokapalvelut opintojaksolle.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op vastaa 54 h opiskelijan työtuntia.
Oppimateriaaleihin ja kirjallisuuteen tutustuminen 30 h
Oppimistehtävän laatiminen ja opintojaksopalaute 24 h
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojakso on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät.
Arvosana on hyväksytty-hylätty
Lisätietoja opiskelijoille
Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Uudet ilmoittautumiset käsitellään kerran viikossa.
Ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä
avoinamk@karelia.fi.
Lisätiedot: Koulutus on tuotettu Smart Event Managers (SEM) -hankkeessa https://sem.karelia.fi.
Toiminnan mahdollistaa Euroopan Sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY- keskukselta ja Karelia ammattikorkeakoululta saatu rahoitus. Hankkeen kesto on 1.5.2021-31.10.2023.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty