Tapahtuman ruokapalvelutLaajuus (2 op)
Tunnus: PR10049
Laajuus
2 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Maria Iltola
- Tuula Ikonen
Osaamistavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 31.01.2025
Ajoitus
03.02.2025 - 16.05.2025
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 100
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK ja RIPA (Koko: 20. Avoin AMK: 20.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
TOP24_25Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
-
KAKK25Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025
Pienryhmät
- Avoin AMK ja RIPA
- Tutkinto-opiskelijat
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Aika ja paikka
Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla osoitettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat suunnitella elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja.
Opintojakson suoritettuasi osaat soveltaa oppimaasi, tunnet tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita ja osaat suunnitella oman tapahtumasi ruokapalveluja elämyksellisesti ja kestävästi.
Opintojakso suoritetaan verkossa Moodle oppimisympäristössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä
Materiaalien lukeminn 26 h
Podcastit 3h
Tehtävät 25 h
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä.
Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun.
Arviointi hyväksytty-hylätty
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Ilmoittautumisaika
20.03.2023 - 10.05.2023
Ajoitus
03.04.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 100
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Ikonen
- Maria Iltola
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ajoitusryhmät
- Avoimen opiskelijat (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
KAKK23Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023
-
TOP22_23Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2022-2023
Pienryhmät
- Avoimen opiskelijat
- Tutkinto-opiskelijat
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Aika ja paikka
Itsenäisesti suoritettava opintojakso Moodle-oppimisympäristössä 3.4.-31.5.2023
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Opintojakson tehtävässä pääset pohtimaan oman tapahtumasi ruokapalvelujen suunnittelua elämyksellisesti ja vastuullisesti.
Jos tapahtuman catering-asiat ovat sinulle uutta tai haluat kehittää jo olemassa olevan tapahtuman ruokapalveluja, tule mukaan tapahtuman ruokapalvelut opintojaksolle.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op vastaa 54 h opiskelijan työtuntia.
Oppimateriaaleihin ja kirjallisuuteen tutustuminen 30 h
Oppimistehtävän laatiminen ja opintojaksopalaute 24 h
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojakso on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät.
Arvosana on hyväksytty-hylätty
Lisätietoja opiskelijoille
Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Uudet ilmoittautumiset käsitellään kerran viikossa.
Ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä
avoinamk@karelia.fi.
Lisätiedot: Koulutus on tuotettu Smart Event Managers (SEM) -hankkeessa https://sem.karelia.fi.
Toiminnan mahdollistaa Euroopan Sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY- keskukselta ja Karelia ammattikorkeakoululta saatu rahoitus. Hankkeen kesto on 1.5.2021-31.10.2023.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty