Siirry suoraan sisältöön

RavitsemuspassiLaajuus (1 op)

Tunnus: PR10055

Laajuus

1 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tuula Ikonen
Ilmoittautumisaika

01.09.2024 - 15.05.2025

Ajoitus

01.09.2024 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 60

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Tuula Ikonen
Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ryhmät
  • TOP24_25
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
  • PRAS22
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022

Aika ja paikka

Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.

Oppimateriaalit

Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://verkko-opisto.sydan.fi/enrol/index.php?id=6

Opetusmenetelmät

Ravitsemuspassi on tarkoitettu ruokapalveluiden ammattilaisille. Keskustele ennen opintojakson suorittamista matkailun ka:n opinto-ohjaajan kanssa.
Passi on voimass 5 vuotta.

"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).

"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)

"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)

Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.

Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Passitestin suorittaminen itsenäisesti oman aikataulun mukaan.
Passitodistuksen toimittaminen opintojakson vastuuopettajalle.

Rekistöröidy Sydänliiton sivujen kautta verkko-opistoon testiin valmistautumista ja testiä varten.
Kurssilta löydät materiaalit, harjoitustestin ja varsinaisen testin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 26.05.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 20

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Tuula Ikonen
Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ryhmät
  • TOP23_24
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2023-2024
  • PRAS22
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022
  • PRAS23
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
  • PRNS21
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021

Aika ja paikka

Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.

Oppimateriaalit

Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://ravitsemuspassi.fi/index.php?k=219412

Opetusmenetelmät

"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).

"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)

"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)

Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.

Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty