Skip to main content

Nutritional Passport (1 cr)

Code: PR10055-3001

General information


Enrollment
01.10.2023 - 31.10.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2024 - 26.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 20
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Ikonen
Teacher in charge
Tuula Ikonen
Groups
PRNS21
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Full-time Studies, Fall, 2021
PRAS22
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, blended learning, Fall, 2022
PRAS23
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, blended learning, Fall, 2023
Course
PR10055

Evaluation scale

Approved/Rejected

Location and time

Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.

Materials

Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://ravitsemuspassi.fi/index.php?k=219412

Teaching methods

"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).

"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)

"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)

Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.

Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.

Go back to top of page