Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuman ruokapalvelutLaajuus (2 op)

Tunnus: PR10049

Laajuus

2 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maria Iltola
  • Tuula Ikonen

Osaamistavoitteet

Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.

Sisältö

Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?

Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.

Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.

Ilmoittautumisaika

20.03.2023 - 10.05.2023

Ajoitus

03.04.2023 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 100

Koulutus
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
  • Tuula Ikonen
  • Maria Iltola
Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ajoitusryhmät
  • Avoimen opiskelijat (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
  • Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • KAKK23
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023
  • TOP22_23
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2022-2023
Pienryhmät
  • Avoimen opiskelijat
  • Tutkinto-opiskelijat

Tavoitteet

Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.

Sisältö

Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?

Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.

Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.

Aika ja paikka

Itsenäisesti suoritettava opintojakso Moodle-oppimisympäristössä 3.4.-31.5.2023

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan Moodlessa

Opetusmenetelmät

Opintojakson tehtävässä pääset pohtimaan oman tapahtumasi ruokapalvelujen suunnittelua elämyksellisesti ja vastuullisesti.

Jos tapahtuman catering-asiat ovat sinulle uutta tai haluat kehittää jo olemassa olevan tapahtuman ruokapalveluja, tule mukaan tapahtuman ruokapalvelut opintojaksolle.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op vastaa 54 h opiskelijan työtuntia.
Oppimateriaaleihin ja kirjallisuuteen tutustuminen 30 h
Oppimistehtävän laatiminen ja opintojaksopalaute 24 h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakso on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät.
Arvosana on hyväksytty-hylätty

Lisätietoja opiskelijoille

Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Uudet ilmoittautumiset käsitellään kerran viikossa.
Ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä
avoinamk@karelia.fi.

Lisätiedot: Koulutus on tuotettu Smart Event Managers (SEM) -hankkeessa https://sem.karelia.fi.
Toiminnan mahdollistaa Euroopan Sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY- keskukselta ja Karelia ammattikorkeakoululta saatu rahoitus. Hankkeen kesto on 1.5.2021-31.10.2023.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty