Tapahtuman ruokapalvelut (2 op)
Toteutuksen tunnus: PR10049-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2024 - 02.02.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.02.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
- Toimipiste
- Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 5 - 100
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Tuula Ikonen
- Vastuuopettaja
- Tuula Ikonen
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK ja RIPA (Koko: 20 . Avoin AMK : 20.)
- Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
TOP24_25Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2024-2025
- Pienryhmät
- Avoin AMK ja RIPA
- Tutkinto-opiskelijat
- Opintojakso
- PR10049
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta?
Oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa.
Opintojakson sisältöjä ovat mm.
- ruokailujen yleinen toimivuus,
- tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto
- hyvän asiakaspalvelun merkitys
- ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu
- ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen
- tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat.
Aika ja paikka
Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025
Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla osoitettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään.
Opintojakson suoritettuasi:
- osaat soveltaa oppimaasi,
- tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita
- osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Näin ollen 2 op kokonaisuus tarkoittaa 54 tuntia opiskelijan työtä.
- Materiaalien lukeminn 26 h
- Podcastit 3h
- Tehtävät 25 h
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä.
Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun.
Arviointi hyväksytty-hylätty