Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1op)
Toteutuksen tunnus: LUT3002-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2021 - 31.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.02.2022 - 31.05.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Restonomikoulutus (PR)
- Toimipiste
- Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 80
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Tavoitteet
Hygieniaosaamispassi
                    
Sisältö
Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö
                    
Aika ja paikka
Aineiston opiskelu itsenäisesti tai luennot ja itsenäinen opiskelu.
Luennot:
ke 9.2. klo 14.15 - 15.45  
ke 16.2. klo 14.15 - 15.45 ja
ke 23.2. klo 14.15 - 15.45 
Testit ja tulokset 
ke 2.3.2021   klo 14.15 - 15.45   testi
ke 16.3.2021   klo 14.15 - 15.45   uusintatesti
Aineiston opiskelu itsenäisesti ja hyväksytysti suoritettu testi.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi luentaohjeet.
                    
Oppimateriaalit
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/  (osaamisvaatimukset testissä)
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/  
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ 
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet 
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/ 
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-16.12.2019.pdf 
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi-11.12.2019.pdf 
                    
Opetusmenetelmät
Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
                    
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Testit ja tulokset 
Ke 2.3.2021   klo 14.15 - 15.45   testi
Ke 16.3.2021   klo 14.15 - 15.45   uusintatesti
Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus, kuivamustekynä (siniväri), maksukuitti (tai näytä puhelimelta) sekä suurikokoinen, postimerkillä ja osoitetiedoilla varustettu kirjekuori todistuksen postittamista varten.
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
                    
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.
Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin lisäksi saat opintosuoritusotteen 1,5 op.
                    
