Siirry suoraan sisältöön

Svenska för arbetslivet (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-10056-SWE001HH1A-3189

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.07.2025 - 13.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 20

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakson ensimmäisen osion seitsemän tehtävää täytyy olla hyväksytysti suoritettuina kahden viikon kuluessa opintojakson alkamisesta. Opiskelija poistetaan toteutukselta, jos ensimmäinen osio ei ole suoritettuna näiden kahden viikon aikana. Opintojakson loputtua ei ole enää mahdollista suorittaa tehtäviä.

Tavoitteet

Opintojaksolla opiskellaan omaan alaasi liittyviä aihepiirejä. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että valitset omalle tutkinnollesi suunnatun toteutuksen kurssitarjonnasta. Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa - viestiä oman alasi keskeisissä tilanteissa sekä keskustella ko. alaan ja omaan työhösi liittyvistä aiheista ruotsin kielellä. - seurata omaa alaasi sekä tuottaa alasi keskeisiä dokumentteja ruotsin kielellä. - toimia pohjoismaisessa työelämäkontekstissa keskeiset kulttuurierot huomioiden.

Suoritustavat

CONTACT: lähiopetus sekä itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely ONLINE: online-opetus sekä itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely CONTACT/ONLINE BLENDED: lähiopetus / etäopetus sekä itsenäinen opiskelu verkossa ja ryhmätyöskentely VIRTUAL INSTRUCTED: itsenäinen opiskelu verkossa, ryhmätyöskentely ja keskustelu videopuhelun välityksellä. DEMO: Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näytttää osaamisesi. Teet näyttösi omalla DEMO-toteutuksella, jolle ilmoittaudut PEPISSÄ. Svenska för arbetslivet -opintojakson näytössä suoritat ensin kirjallisen kokeen Haaga-Helian sähköisessä tenttijärjestelmä Examissa. Kokeessa osoitat osaavasi viestiä ruotsin kielellä kirjallisesti hyödyntämällä oman alasi keskeisiä käsitteitä ja fraaseja. Kun kirjallinen Exam-koe on hyväksytty, ilmoittaudut suulliseen näyttökeskusteluun, joka järjestetään Zoomissa.Tarkemmat ilmoittautumisohjeet näytön kirjalliseen ja suulliseen kokeeseen löydät DEMO-toteutuksen Moodlesta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Suoritustavat

Tule kehittämään ruotsin suullisia ja kirjallisia viestintätaitojasi! Tällä opintojaksolla sinulle tulevat tutuksi pohjoismaiset työelämäkäytänteet. Opintojaksolla osallistut keskusteluihin, teet esityksiä ja laadit lyhyitä tekstejä omaan alaasi liittyen. Aktiivisen osallistumisen ansiosta rohkaistut puhumaan ruotsia ja pystyt seuraamaan omaa alaasi ruotsiksi. Hyväksytyllä suorituksella saat myös suorituksen valtionhallinnon kielitutkintoa vastaavista ruotsin opinnoista (virkamiesruotsi). Att studera svenska är coolt! Huomioitavaa: Korkeakoulujen arvosanat 1 – 3 vastaavat valtionhallinnon kielitutkinnon arvosanaa tyydyttävä ja arvosanat 4 – 5 arvosanaa hyvä.

Sisältö

Kaikki opintojakson osa-alueet linkittyvät opiskeltavaan alaan ja sisältävät oman alan terminologiaa. - Suullinen viestintä: työelämän viestintä, oman alan ajankohtaisista aiheista keskusteleminen. - Kirjallinen viestintä: oman alan seuraaminen eri medioissa, alakohtaisten lyhyiden tekstien laatiminen. - Kulttuuriosaaminen: pohjoismainen liike-elämän viestintäkulttuuri ja – käytänteet, vastuullinen liiketoiminta Pohjoismaissa.

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva materiaali sekä tukimateriaalina kirja Gå med vinst (uudistettu painos 2022).

Opetusmenetelmät

HUOM! Virtuaalitoteutusta suositellaan ruotsia melko hyvin tai hyvin hallitseville. Opiskelijoiden, joilla on heikot taidot ruotsin kielessä tai oppimisen haasteita, kannattaa valita online tai contact blended -toteutus, jossa oppimiseen saa enemmän tukea opettajalta. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhteneväiset.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla käsitellään yleisiä työelämäaiheita, liiketaloudellista sanastoa ja fraseologiaa sekä pohjoismaista työelämäkulttuuria.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutuksella pidetään sekä kirjallinen lopputentti että suullinen loppukeskustelu ja ne pidetään viikoillla 49 ja 50. Suullinen loppukeskustelu pidetään Zoomissa kaksin opettajan kanssa keskustellen. Tarkemmat tiedot kirjallisen lopputentin ja suullisen keskustelun ajankohdista julkaistaan Moodlessa opintojakson kolmannella viikolla. Kirjallista tenttiä tai suullista loppukeskustelua ei voi aikaistaa.

Kansainvälisyys

Ruotsinkielistä viestintää tarkastellaan pohjoismaisesta näkökulmasta perehtyen pohjoismaiseen liiketoimintaympäristöön ja kulttuuriin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson voi suorittaa näytöllä. Tarkemmat tiedot Moodlessa "Haaga-Helian avainosaamisten näytöt " -sivustolla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksolla on noin 30 pakollista oppimis- / harjoitustehtävää, kirjallinen Moodle-tentti ja lopuksi suullinen loppukeskustelu. Loppukeskustelu suoritetaan keskusteluna Moodlessa ja suoritusajankohdan saa valita annetuista vaihtoehdoista, jotka ilmoitetaan opintojakson kolmannella viikolla.

Esitietovaatimukset

Opintojakson lähtötaso on B1 Eurooppalaisen kielten viitekehyksen taitotasoilla. Edeltävyysehtona on hyväksytty lähtötasokoe tai hylätyn lähtötasokokeen jälkeen hyväksytysti suoritettu valmentava opintojakso tai vastaava osaaminen.

Siirry alkuun