Nutrition in Well-being (5 cr)
Code: C-02537-MA00BE85-3001
General information
- Enrollment
- 01.08.2024 - 15.05.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.09.2024 - 31.07.2025
- Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- Savonia University of Applied Sciences
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 1000
- Course
- C-02537-MA00BE85
Evaluation scale
Five step scale
Objective
Upon completing the course, the student will be able to: - Describe the key content of Finnish dietary guidelines and apply the knowledge in practice. - Explain how Finns eat and identify the key challenges in their diet. - Define the significance of nutritional services in promoting well-being. - Identify the main special diets and apply the knowledge in food services. - Recognize reliable nutritional communication and gather information from trustworthy sources. - Measure dietary adherence and analyze its quality in relation to nutritional recommendations
Methods of completion
online course
Content
- Finnish nutrition guidelines - Special diets - Food as a source of nutrients and its impact on well-being - Quality nutritional communication and research - Healthy food as a marketing asset in food services - Measuring and analyzing dietary quality
Materials
Materials will be provided during the course
Teaching methods
Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia edistävään ravitsemukseen yleisesti ravitsemussuositusten sisällön sekä omien ruokavalintojen tarkastelun kautta. Lisäksi tutustutaan suomalaisten ruuankäyttöön ja ravitsemukseen sekä ravitsemispalveluiden rooliin terveellisten ruokavalintojen mahdollistajana. Myös keskeisimmät erityisruokavaliot ja niiden soveltaminen ravitsemisalalla tulevat tutuksi opintojakson aikana. Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ravitsemuspassin sekä ruokapäiväkirja-reflektiotehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta. Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tenttien sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista. Opettajat tarkastavat opiskelijoiden suoritteet kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2024 - 31.5.2025 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Kesäopintosuorituksia (1.6.25-31.7.25 tehtyjä) arvoidaan elokuussa 2025. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentit ja oppimistehtävät hyväksytysti.
Student workload
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotenttien aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.