Siirry suoraan sisältöön

Sosiaali- ja kasvatusalan toimintaympäristöt, harjoittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: SS10019-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

22.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sosionomikoulutus (SS)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Mirka Nisula
  • Sanna Ahponen-Käyhkö

Vastuuopettaja

Kirsi Lindlöf

Ryhmät

  • SSNS23
    Sosionomi (AMK), päivä, syksy, 2023

Tavoitteet

Osaat hahmottaa sosiaali- ja kasvatusalan palvelujärjestelmän ja niissä tehtävän työn. Harjoittelet ammatillista vuorovaikutusta ja ohjaamista.

Sisältö

Harjoittelupaikan sijainti sosiaali- ja kasvatusalan toimintaympäristöissä. Harjoittelupaikan organisaation rakenne ja verkosto (asiakkaat, henkilöstö,yhteistyökumppanit). Toimipaikassa tehtävän työn tavoitteet ja työnkuva. Sosiaalipedagoginen lähestymistapa asiakastyössä. Asiakkaiden kohtaaminen.

Aika ja paikka

Pääsääntöisesti lukukauden lopussa, neljä viikkoa.

Oppimateriaalit

Harjoittelun oppimisympäristönä on Workseed-ohjelma. Työskentelystä Workseed-ohjelmassa kerrotaan Info I:ssä. Tämän harjoittelun harjoittelupaikan opiskelija hankkii itse.

Opetusmenetelmät

Tavoite:
Osaat hahmottaa sosiaali- ja kasvatusalan palvelujärjestelmän ja niissä tehtävän työn. Harjoittelet ammatillista vuorovaikutusta ja ohjaamista.
Sisältö:
Harjoittelupaikan sijainti sosiaali- ja kasvatusalan toimintaympäristöissä. Harjoittelupaikan organisaation rakenne ja verkosto (asiakkaat, henkilöstö, yhteistyökumppanit). Toimipaikassa tehtävän työn tavoitteet ja työnkuva. Sosiaalipedagoginen lähestymistapa asiakastyössä. Asiakkaiden kohtaaminen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ahotointi: vähintään vuosi sosiaali-/terveys-/kasvatusalan työtä. Raportti tai muu osaamisen näyttö. Ahot-prosessista ja sen aikataulusta on kerrottu enemmän kohdassa "Lisätietoja opiskelijoille".

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Oppimitehtävien hyväksytty suoritus (viikkotehtävät) ja reflektio. Työnantajan palaute ja arviointi.

Lisätietoja opiskelijoille

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (Ahot-näyttö)

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen lähtökohtana on opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmassa on nimetty opintojakson osaamistavoitteet ja sisällöt. Voit hakea osaamisen tunnistamista aiemmin hankitulla työ- tai opintokokemuksella, mikäli saavutat näytössäsi nämä osaamistavoitteet ja opintojakson sisällöt.

Huomioi, että alla olevat kriteerit täyttyvät
Sinulla on vähintään vuosi sosiaali-/terveys-/kasvatusalan työtä, jonka voit osoittaa esimerkiksi työtodistuksella.

Selvittääksesi mahdollisuutesi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen (ahot-näyttöön), ole yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan sähköpostitse (etunimi.sukunimi@karelia.fi).

Otsikoi sähköposti: Sosiaali- ja kasvatusalan toimintaympäristöharjoittelu, Ahot-näyttö/oma nimesi ja opiskelijanumero
Kerro viestissä: Millaiseen työ- tai opintokokonaisuuteen perustuen arvioit saavuttaneesi opintojakson tavoitteet.
Hakemuksen liitteet: Lisää työkokemustasi ja/tai koulutustasi vastaavat liitteet, joilla osoitat ahot-näyttösi liittyvän aiemman kokemuksen.

Lähetä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen viestisi viimeistään 17.11.2023 mennessä. Opintojakson vastuuopettajat käsittelevät hakemuksia 18.11.-15.12.2023 välisenä aikana.

Saat vastaavalta opettajalta paluuviestin, jossa saat tiedon, onko sinun mahdollista tehdä ahot-näyttö tästä opintojaksosta. Saat vastausviestissä ohjeet kirjallisen ahot-näytön suorittamista varten. Mikäli et voi osoittaa osaamistasi ahot-näytöllä, saat tästä vastauksen opettajalta ja tulet mukaan opintojaksolle sen toteutusajankohtana.

Tarvittaessa lisätiedot osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta voit tiedustella opintojakson vastuuopettajilta. Tällä toteutuksella ahot-pyynnöt lähetetään opettaja Mirka Nisulalle, mirka.nisula@karelia.fi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimitehtävien hyväksytty suoritus (viikkotehtävät) ja reflektio, työnantajan palaute ja arviointi Workseed-ohjelmassa.