Siirry suoraan sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen harjoittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: STJY7002-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2022 - 31.07.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 02.06.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

YAMK / Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YSJ)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 20

Koulutus

  • Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus

Opettaja

  • Pirjo Vesa
  • Marika Lappalainen

Vastuuopettaja

Marika Lappalainen

Ryhmät

  • YVV22_23
    Ylemmän vapaasti valittavat opinnot lv 2022 - 2023

Tavoitteet

Opit hyödyntämään sosiaali- ja terveysalan johtamisessa käytettäviä kehittämismenetelmiä toimintojen ja rakenteiden uudistamisessa sekä osaat arvioida ja hyödyntää terveysalan tutkimustietoa.Osaat tunnistaa omat johtamisvalmiutesi ja kykenet vahvistamaan niitä.

Sisältö

Voit toteuttaa harjoittelun eri sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä joko kotimaassa tai ulkomailla. Harjoittelun voi myös toteuttaa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan projekteissa tai hankkeissa. Jos osallistut kansainväliseen konfrenssiin ja vierailuihin sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa ulkomailla (n. 5 vrk).niin saat suoritettua harjoittelusta 2,5 op. Mikäli olet pidemmässä vaihdossa ulkomailla ja toimit jossakin terveysalan organisaatiossa perehtymällä ko laitoksen johtamis- ja kehittämiskäytäntöihin, niin harjoittelun ohjaajan kanssa sovitaan ennakkoon korvaako vaihto koko harjoittelujakson.Harjoittelun kokonaislaajuus on 5 opintopistettä (135 tuntia), josta on varattu suunnitelman ja loppuraportin tekemiseen noin 55 tuntia ja varsinaiseen harjoitteluun harjoittelupaikassa 80 tuntia. Harjoittelun ei tarvitse olla yhtäjaksoinen vaan voit suunnitella ajoituksen niin, että harjoittelulle asettamasi tavoitteet toteutuvat.

Aika ja paikka

Voit toteuttaa harjoittelun eri sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä joko kotimaassa tai ulkomailla. Harjoittelun voi myös toteuttaa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan projekteissa tai hankkeissa. Jos osallistut kansainväliseen konferenssiin ja vierailuihin sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa ulkomailla (matkan kesto n. 5 vrk) niin saat suoritettua harjoittelusta 2,5 op. Mikäli olet pidemmässä vaihdossa ulkomailla ja toimit jossakin terveysalan organisaatiossa perehtymällä ko. laitoksen johtamis- ja kehittämiskäytäntöihin, niin harjoittelun ohjaajan kanssa sovitaan ennakkoon korvaako vaihto koko harjoittelujakson.

Oppimateriaalit

Monipuoliset johtamiseen liittyvät näyttöön perustuva lähteet.

Opetusmenetelmät

Harjoittelun tavoitteena on, että opit hyödyntämään sosiaali- ja terveysalan johtamisessa käytettäviä kehittämismenetelmiä toimintojen ja rakenteiden uudistamisessa sekä osaat arvioida ja hyödyntää sosiaali- ja terveysalan tutkimustietoa. Tavoitteena on myös, että osaat tunnistaa omat johtamisvalmiutesi ja kykenet vahvistamaan niitä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opiskelijana hankit itse harjoittelupaikan, jonka vastuuopettaja hyväksyy. Harjoittelua et voi suorittaa omassa työpaikassasi. Harjoittelun voit kuitenkin suorittaa samassa organisaatiossa esimerkiksi toisella osastolla. Jos haluat suorittaa harjoittelun ulkomailla, niin tehtävänäsi on tässäkin tapauksessa hankkia harjoittelupaikka itse. Ota yhteyttä asian järjestämiseksi ammattikorkeakoulun kansainvälisyystoimistoon.

Kansainvälisyys

Kuten edellä kirjoitettu.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Suomeksi
Harjoittelun kokonaislaajuus on 5 opintopistettä (135 tuntia), josta on varattu suunnitelman ja loppuraportin tekemiseen noin 55 tuntia ja varsinaiseen harjoitteluun harjoittelupaikassa 80 tuntia. Harjoittelun ei tarvitse olla yhtäjaksoinen vaan voit suunnitella ajoituksen niin, että harjoittelulle asettamasi tavoitteet toteutuvat

Lisätietoja opiskelijoille

Tehtävänäsi on edetä harjoitteluun suunnattujen tehtävien osalta ja tehdä kokonaisuutta tarkasteleva loppuraportti hyödyntäen näyttöön perustuvaa lähdemateriaalia johtajuudesta.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi: hyväksytty - täydennettävä - hylätty