Skip to main content

French 1 (5 cr)

Code: KP10015-3001

General information


Enrollment
01.04.2022 - 30.09.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
03.10.2022 - 16.12.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Kielten ja viestinnän opetus (KVO)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in International Business
Degree Programme in Business Economics
Degree Programme in Industrial Management
Teachers
Sanna Lötjönen
Teacher in charge
Sanna Lötjönen
Course
KP10015

Evaluation scale

H-5

Objective

You can pronounce, read and write French. You are able to apply the vocabulary you learn in written and spoken contexts. You are able to use the conventions typical in French culture. You understand the meaning of short written messages in the contexts studied on the course. You understand the core content of simple announcements and discussions.

Content

- Pronunciation, reading, writing
- Introducing yourself and others
- Asking about products and services (location, opening hours, qualities, price)
- Visiting a cafe or a restaurant, or a shop
- Analysing your own learning and study techniques

Location and time

Wärtsilä-kampus, iltaopetus.
3.10.2022 alkaen, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.15-17.45

Materials

Parfait 1 - Ranskaa aikuisille (Martikainen ja Mäkelä)
Opettajan tarjoamat materiaalit

Teaching methods

Osaat ääntää, lukea ja kirjoittaa ranskaa.Osaat soveltaa suullisesti ja kirjallisesti oppimaasi sanastoa ja rakenteita omassa viestinnässään tutustumis- ja asiointitilanteissa. Osaat käyttää ranskan kielikulttuurin mukaista kohteliasta kieltä. Ymmärrät yksinkertaisia kirjallisia viestejä opintojakson aiheista sekä ydinsisällön selkeistä yksinkertaisista kuulutuksista tai keskusteluista.

Keskeisiä sisältöjä:
Ääntäminen, lukeminen ja kirjoittaminen
Henkilötiedot: itsensä ja toisten esittely
Palveluiden ja tuotteiden tiedusteleminen ja kuvaaminen: saatavuus, sijainti, aukioloajat, ominaisuudet, hinta
Ravintolassa/kahvilassa asioiminen ja pikkuostosten tekeminen
Oman opiskelun ja oppimisen pohdintaa

Exam schedules

Kirjallinen koe kurssin lopussa.

Student workload

5 op = 135h

Go back to top of page