Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus (1 op)

Toteutuksen tunnus: SH10010-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2022 - 30.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.08.2022 - 31.12.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sairaanhoitajakoulutus (SH)
Toimipiste
Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Sairaanhoitajakoulutus
Opettajat
Susanna Kinnunen
Vastuuopettaja
Susanna Kinnunen
Ryhmät
SHAS22
Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto, syksy, 2022
Opintojakso
SH10010

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija tuntee energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet ja ymmärtää ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Opiskelija perehtyy eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Opiskelija tutustuu ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. Opiskelija tunnistaa ravitsemuohjauksen tarpeen ja kykenee hyödyntämään tietoja ammatillisissa opinnoissa ja terveysalan ammateissa.

Sisältö

- kansalliset ravitsemussuositukset
- energiaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- suojaravintoaineet (tarve, tehtävä, lähde)
- eri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemus
- ravitsemushoidon perusteet

Aika ja paikka

Tikkarinne, luokka A125 Anatomia ja fysiologia

Oppimateriaalit

Kansalliset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Opetusmenetelmät

Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Verkkoluennot 10 h, itsenäinen opiskelu 15 h ja tentti 2h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Siirry alkuun