Talouden hallinta (5 op)
Toteutuksen tunnus: STJY6001-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2022 - 30.09.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
YAMK / Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YSJ)
Toimipiste
Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 50
Koulutus
- Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus
Opettaja
- Pekka Sivonen
Vastuuopettaja
Pekka Sivonen
Ryhmät
-
SSYS21Fysioterapeutti / Sairaanhoitaja / Sosionomi / Terveydenhoitaja (YAMK), Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus, syksy, 2021
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää yrityksen ja julkisyhteisön talouden perusteet ja siihen kytkeytyvän päätöksenteon. Opiskelija tietää kirjanpidon periaatteet ja tuloslaskelman ja taseen sisällön. Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida sekä julkisyhteisön (kunta) että yksityisen yrityksen tilinpäätöstä ja siitä laskettuja tunnuslukuja. Opiskelija ymmärtää kustannuslaskennan perusteita. Opiskelija tietää erilaisten organisaatioiden budjetoinnin perusteet ja pystyy arvioimaan asetettuja tavoitteita. Opiskelija ymmärtää toiminnan ohjaamisen mittaristojen avulla.
Sisältö
Julkistalouden ja yritystoiminnan perusteet, kirjanpidon periaatteet, tilinpäätöksen sisältö ja tilinpäätöslaskelmat, tilinpäätöksen tunnusluvut, kustannuslaskennan perusteet, taloudelliset tavoitteet, budjetointi ja mittaristot
Aika ja paikka
Tikkarinne-kampus, Moodle-verkko-opetusympäristö (Collaborate)
Oppimateriaalit
Opiskelumateriaalia on Moodlessa ja lisäksi palautettavien tehtävien tekeminen edellyttää kirjaston ja internetin käyttöä.
Opetusmenetelmät
Osaamistavoitteet: opiskelija ymmärtää yrityksen ja julkisyhteisön talouden perusteet ja siihen kytkeytyvän päätöksenteon. Opiskelija tietää kirjanpidon periaatteet ja tuloslaskelman ja taseen sisällön. Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida yrityksen sekä julkisyhteisön tilinpäätöstä ja siitä laskettuja tunnuslukuja. Opiskelija tietää budjetoinnin keskeisen sisällön ja budjetoinnin periaatteet. Opiskelija ymmärtää kannattavuus- ja kustannuslaskennan sekä hinnoittelun perusteet.
Sisältö: Julkistalouden ja yritystoiminnan perusteet, kirjanpidon periaatteet, budjetointi ja budjetit, tilinpäätöksen sisältö ja tilinpäätöslaskelmat, tilinpäätöksen tunnusluvut, kustannuspaikka- ja suoritekohtainen laskenta, hinnoittelun perusteet ja taloudelliset tavoitteet.
Luento-opetus on hybridinä. Luennot ovat vuorovaikutteisia. Osassa oppitunneista on harjoitustehtäviä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotentti sovitaan opintojakson aikana. Uusintamahdollisuudet sovitaan opintojakson lopulla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä noin 133 h opiskelijan työtä.Lähipäivien luennot ja harjoitustehtävät sekä arvioitavat tehtävät 65 h, kirjallisuuteen/oppimateriaaliin perehtyminen 67 h, arviointi ja palaute1 h
Sisällön jaksotus
Opetuksen aikataulu käydään opintojakson alussa läpi ja on tallennettuna Moodlessa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Palautettavat tehtävät hyväksytysti suoritettuna ja verkkotentin hyväksytty suoritus. Palautettavien tehtävien paino 80 % ja verkkotentin 20 %.
Hylätty (0)
Kaikki tehtäviä ei ole palautettu. Kaikkien tehtävien ratkaisua ei ole hyväksytty ja/tai verkkotentistä ei ole saatu hyväksyttyä suoritusta.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tehtäväpalautusten ja verkkotentin yhteinen painotettu prosenttiosuus maksimipistemäärästä on
vähintään 50% ja enintään 70 %
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tehtäväpalautusten ja verkkotentin yhteinen painotettu prosenttiosuus maksimipistemäärästä on yli 70 % ja enintään 90 %.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Tehtäväpalautusten ja verkkotentin yhteinen painotettu prosenttiosuus maksimipistemäärästä on yli 90 %.