Skip to main content

Hygiene Knowledge (2 cr)

Code: LUT6005-3004

General information


Enrollment
01.04.2021 - 30.09.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
25.10.2021 - 31.03.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Teachers
Tuula Ikonen
Teacher in charge
Tuula Ikonen
Groups
PRNS21
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Full-time Studies, Fall, 2021
Course
LUT6005

Evaluation scale

H-5

Objective

-

Content

-

Location and time

Opintojakso toteutusaika 1.11.2021-6.3.2022
Lähiopetus Wärtsilä-kampuksella
Opetuskeittiö Tikkarinne-kampuksella
Hygieniaosaamistesti tammikuussa 2022 Wärtsiläkampuksella (ei voi tehdä verkossa, vrt. Ruokaviraston ohjeet

Materials

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ (lainsäädäntöosio)

http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/ (lisää opiskelumateriaalia)

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/elintarvikehygienia/henkilokohtainen-hygienia/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/yleista-mikrobeista/ mikrobiologian osuus

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_vastaukset_ja_perustelut_fi-3.12.2018.pdf (mallitesti ja vastaukset)


Kaikkonen, A., Mäkynen, T. Tiusanen, M. & Viinikka, E. uusin painos. Kokkiprokkis. Helsini: WSOY.
Muu osoitettu materiaali

LAINSÄÄDÄNTÖ

Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU) (kts. erityisesti liite 2)
Elintarvikelaki (23/2006)
Laki elintarvikelain muuttamisesta (1137/2008)

Teaching methods

Hallitset lainsäädännön edellyttämään hygieniaosaamiseen liittyvät tiedot ja taidot.
Osaat toteuttaa käytännössä elintarvikehuoneistojen puhtaanapidon perusteita.

Keskeinen sisältö:
- Mikrobiologia
- ruokamyrkytykset
- hygieeniset työtavat
- henkilökohtainen hygienia
- puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö
- pintamateriaalit ja niiden hoito
- Hygienipassin suorittaminen

Opetusmenetelmät: Luennot lähi- ja virtuaali, yksilö-pari- ja ryhmätehtävät, esitys, tentit, käytännön työskentely opetuskeittiössä

Employer connections

Käytännön harjoittelu tammi-maalikuussa 2022 matkailu- ja ravitsemisalan perustaidot 2 opintojaksolla Tikkarinteen opetuskeittiössä.

Exam schedules

Hygieniaosaamistesti ja uusintatesti tammikuussa 2022
Verkkotentti tammikuussa 2022

Student workload

Lähiopiskelu 20 t, harjoitustyöt 10 t, oppimistehtävät 7 t., itsenäinen työskentely, kirjallisuuteen/oppimateriaaliin perehtyminen ja verkkotentti 14 t,Ruokaviraston hygieniaosaamistesti ja tulokset 2 t, yht.53 t

Go back to top of page