Hygiene Knowledge (2 cr)
Code: LUT6005-3004
General information
- Enrollment
- 01.04.2021 - 30.09.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 25.10.2021 - 31.03.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Restonomikoulutus (PR)
- Campus
- Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Teachers
- Tuula Ikonen
- Teacher in charge
- Tuula Ikonen
- Groups
-
PRNS21Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Full-time Studies, Fall, 2021
- Course
- LUT6005
Evaluation scale
H-5
Objective
-
Content
-
Location and time
Opintojakso toteutusaika 1.11.2021-6.3.2022
Lähiopetus Wärtsilä-kampuksella
Opetuskeittiö Tikkarinne-kampuksella
Hygieniaosaamistesti tammikuussa 2022 Wärtsiläkampuksella (ei voi tehdä verkossa, vrt. Ruokaviraston ohjeet
Materials
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa)
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ (lainsäädäntöosio)
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/ (lisää opiskelumateriaalia)
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/elintarvikehygienia/henkilokohtainen-hygienia/
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/yleista-mikrobeista/ mikrobiologian osuus
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_vastaukset_ja_perustelut_fi-3.12.2018.pdf (mallitesti ja vastaukset)
Kaikkonen, A., Mäkynen, T. Tiusanen, M. & Viinikka, E. uusin painos. Kokkiprokkis. Helsini: WSOY.
Muu osoitettu materiaali
LAINSÄÄDÄNTÖ
Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU) (kts. erityisesti liite 2)
Elintarvikelaki (23/2006)
Laki elintarvikelain muuttamisesta (1137/2008)
Teaching methods
Hallitset lainsäädännön edellyttämään hygieniaosaamiseen liittyvät tiedot ja taidot.
Osaat toteuttaa käytännössä elintarvikehuoneistojen puhtaanapidon perusteita.
Keskeinen sisältö:
- Mikrobiologia
- ruokamyrkytykset
- hygieeniset työtavat
- henkilökohtainen hygienia
- puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö
- pintamateriaalit ja niiden hoito
- Hygienipassin suorittaminen
Opetusmenetelmät: Luennot lähi- ja virtuaali, yksilö-pari- ja ryhmätehtävät, esitys, tentit, käytännön työskentely opetuskeittiössä
Employer connections
Käytännön harjoittelu tammi-maalikuussa 2022 matkailu- ja ravitsemisalan perustaidot 2 opintojaksolla Tikkarinteen opetuskeittiössä.
Exam schedules
Hygieniaosaamistesti ja uusintatesti tammikuussa 2022
Verkkotentti tammikuussa 2022
Student workload
Lähiopiskelu 20 t, harjoitustyöt 10 t, oppimistehtävät 7 t., itsenäinen työskentely, kirjallisuuteen/oppimateriaaliin perehtyminen ja verkkotentti 14 t,Ruokaviraston hygieniaosaamistesti ja tulokset 2 t, yht.53 t