Leadership, Entrepreneurship and Economy (7 cr)
Code: STP6017-STA21M1
General information
- Enrollment
- 01.04.2021 - 30.04.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2021 - 30.11.2021
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 7 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 7 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Fysioterapeuttikoulutus (SF)
- Campus
- Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 200
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
- Teachers
- Tarja Pesonen-Sivonen
- Eini Hyppönen
- Mirka Nisula
- Helena Ikonen
- Tarja Laatikainen
- Suvi Liimatta
- Teacher in charge
- Tarja Laatikainen
- Course
- STP6017
Evaluation scale
H-5
Objective
Management, Economy and Entrepreneurship 3 ECTS
I understand the environment in social and health care as a multidimensional and constantly changing entity
I am able to lead responsibly continuous development
I recognise labour law
I understand the principles and practices of strategic and related management
I understand the principles of social and health economics
I know the principles and practices relating to the creation and operation of a social and health business
Utilization of recorded information, knowledge management 2 ECTS
I know how to use the data generated in the customer's service and the organization's activities
I know how to evaluate multi-professionally generated data
I know to assess the reliability of information
Content
Management 2 ECTS
Social and health environment (e.g. different structures and cultures, technology and digitalisation, megatrends)
Strategic and related management (e.g. quality work and development, knowledge identification and communal knowledge management)
Different aspects of management (e.g. ethics, dialogicism, accountability, multidisciplinary, well-being at work)
Labour law, safety and safety at work
Economics and Entrepreneurship 1 ECTS
- Economic Competence and Budgeting
- Productification, Competition and Marketing
- Entrepreneurial Competence in Social and Health
Utilization of recorded information, knowledge management 2 ECTS
- Exploitation of recorded information multiprofessionally in social and health services
- Methods of utilization of information, quality of service, continuity of care and service, statistics, research
- Information management and guidance development locally and nationally
Assessment criteria, approved/failed
A )Johtaminen, yrittäjyys ja talous 5 op
Opiskelija osaa suhteessa osaamistavoitteisiin:
TIEDOT
• käyttää johdonmukaisesti johtamisen ja yrittäjyyden ammattikäsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa kyseisen osaamisalueen perustiedot
TAIDOT
• valita ja soveltaa lähiesimiestyön tai yrittäjyyden kannalta merkityksellisiä toimintatapoja ja periaatteita
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
• toimia ammatillisten periaatteiden mukaisesti ryhmässä ja yhteisössä
• perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
B) Kirjatun tiedon hyödyntäminen, tiedolla johtaminen 2 op arviointi
Hyväksytty suoritus edelyttää tenttien ja tehtävien hyväksyttyä suoritusta.
Further information
Ahot mahdollista osasuorituksena. Osa suoritus koulutusohjelman syksyn 2021 vastuuopettajan kautta. FYKO: Tarja Laatikainen, SOKO:Mirka Nisula, HOKO: Helena Ikonen
Kirjatun tiedon hyödyntäminen ja tiedolla johtaminen 2 op kaikille pakollinen osuus. Suoritus samassa Moodlessa kuin muu sisältö.