Skip to main content

Nutrition (1 cr)

Code: SH10010-3020

General information


Enrollment
15.08.2025 - 30.09.2025
Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
Timing
25.08.2025 - 19.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Sairaanhoitajakoulutus (SH)
Campus
Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Nursing
Teachers
Susanna Kinnunen
Teacher in charge
Susanna Kinnunen
Groups
SHAS25
Bachelor of Health Care, Nursing, Blended Learning, Fall, 2025
Course
SH10010

Evaluation scale

Approved/Rejected

Objective

Students will be able to assess nutritional status of individuals in various life-cycle stages and applying knowledge of nutrients and food sources.

Content

Health, disease and nutrition
Nutrition guidelines and supporting public health through nutrition

Location and time

Itsenäinen verkko-opiskelu Moodlessa

Materials

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede

Teaching methods

Tutustut uusimpiin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin ja niiden mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.

Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.

Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.

Exam schedules

Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja

Completion alternatives

-

Student workload

Itsenäinen opiskelu ja ruokapäiväkirjan laatiminen 27 h, sis. tentin ja sen uusinnat

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee uusimpien pohjoismaisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

Go back to top of page