Skip to main content

Complementary Practical Training (14cr)

Code: PR10026-3004

General information


Enrollment
01.04.2025 - 31.10.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.04.2025 - 31.12.2026
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
14 cr
Local portion
14 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Ikonen
Tuija Kainulainen
Teacher in charge
Tuula Ikonen
Groups
PRAS24
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, blended learning, Fall, 2024
Course
PR10026

Evaluation scale

Approved/Rejected

Objective

Täydentävä harjoittelu on omaa osaamista täydentävä harjoittelu, ja se voidaan tehdä joko kotimaassa tai ulkomailla. Työtehtävät ovat työntekijätasoisia matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä. Harjoittelu voidaan tehdä myös hankkeissa. Mikäli opiskelijalla on jo osaamista alalta, harjoittelu voi olla myös esihenkikön varjostamista

Opiskelija asettaa harjoittelulle tavoitteet, jotka tukevat ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Tavoiteohjelma laaditaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa.
Harjoittelu lisää ja monipuolistaa opiskelijan alan osaamista ja antaa valmiuksia työskennellä alan työtehtävissä.

Osaaminen: Opiskelija syventää tai laajentaa osaamistaan joko kotimaan tai ulkomaan harjoittelussa. Harjoittelu tukee opiskelijan urasuunnittelua, vahvistaa kansainvälistä osaamista, kielitaitoa ja alan ammatilista osaamista.

Content

Harjoittelu työntekijätasoisissa matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä suomessa tai ulkomailla. Harjoitteluun voi kuulua myös esihenkilön tai muun työntekijän varjostamista. Täydentävässä harjoittelussa pyritään täydentämään omaa alan osaamista itselle uudessa työpaikassa tai työtehtävässä.

Location and time

Harjoittelu on opetussuunnitelmassa toisen vuoden keväässä, mutta harjoittelun voi suorittaa oman aikataulun mukaan, kun perusharjoittelu on suoritettu tai se on ahotoitu aiemmalla osaamisella.
Harjoittelu suoritetaan matkailu- ja ravitsemisalan työpaikoilla

Teaching methods

Täydentävä harjoittelu on omaa osaamista täydentävä harjoittelu, ja se voidaan tehdä joko kotimaassa tai ulkomailla.
Työtehtävät ovat työntekijätasoisia matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviä. Harjoittelu voidaan tehdä myös hankkeissa. Mikäli opiskelijalla on jo osaamista alalta, harjoittelu voi olla myös esihenkikön varjostamista

Opiskelija asettaa harjoittelulle tavoitteet, jotka tukevat ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Tavoiteohjelma laaditaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa.
Harjoittelu lisää ja monipuolistaa opiskelijan alan osaamista ja antaa valmiuksia työskennellä alan työtehtävissä.

Harjoittelun puolivälissä pidetään harjoittelun arviointikeskustelu, jossa paikalla opiskelija, harjoittelupaikan ohjaaja ja ohjaava opettaja.
Oman osaamisen reflektointi ja ammatillisen osaamisen kehittäminen opiskelijan urasuunnitelman mukaan.

Harjoittelun jälkeen opiskelijan palauttaa harjoitteluraportin ja työtodistuksen Workseediin.

Osaaminen: Opiskelija syventää tai laajentaa osaamistaan joko kotimaan tai ulkomaan harjoittelussa. Harjoittelu tukee opiskelijan urasuunnittelua, vahvistaa kansainvälistä osaamista, kielitaitoa ja alan ammatilista osaamista.

Employer connections

Harjoittelu suoritetaan matkailu,- majoitus-, ravitsemis-, tapahtuma-, ohjelma-, elintarvike- tai toimitilapalveluissa Suomessa tai ulkomailla. Lisäksi se voidaan suorittaa myös alan hankkeissa.

International connections

Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.

Student workload

Täydentävä harjoittelu on 14 op eli 378 tuntia opiskelijan työtä (1 op = 27 h)
Harjoittelun pituus on noin 10 viikkoa (viikkotyöaika 37,5 h/ viikko)

Harjoitteluaika sovitaan työpaikka/harjoittelija kohtaisesti viikkotyöajan mukaan.
Mikäli tuntimäärä on pieni alussa esim. tapahtumiin liittyvissä harjoitteluissa, harjoitteluaika sovitaan pidemmäksi kuin 10 viikkoa.

Go back to top of page