Tapahtumien tietotarpeista mittareiksi (2 op)
Toteutuksen tunnus: HM10090-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 31.10.2024
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
- Media-alan koulutus
Opettaja
- Tiina Soininen
Vastuuopettaja
Tiina Soininen
Ryhmät
-
KAKK25Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2025
Tavoitteet
Opintojakson tavoitteena on, että osaat hyödyntää erilaisia mittareita tapahtumien seurannassa ja osaat tulkita analysoitua tietoa. Ymmärrät tiedon rakenteen ja kuinka perusdatasta muodostuu hyödyllistä tietoa tapahtumille. Luot omaan tapahtumaasi soveltuvan tiedolla johtamisen mittariston.
Sisältö
Mietityttääkö sinua, mitä tietoja sinun kannattaisi seurata tapahtuman kehittämisen näkökulmasta? Miten voit luoda kohdennetusti omalle tapahtumallesi soveltuvia seurannan kohteita?
Tapahtumien tietotarpeista mittareiksi -opintojaksolla perehdyt seurantamittaristojen määrittämiseen erityisesti tapahtumien näkökulmasta. Opit luomaan tarkennettuja mittareita ja luot tapahtumallesi tiedolla johtamisen suunnitelmaan mittaristo-osuuden. Kurssin lähtötasona on Johdanto tapahtuman tiedolla johtamiseen -kurssin suorittaminen.
Käsittelemme opintojaksolla tietotarpeen määrittelyä, tiedon hankintaa ja analysointia. Käymme läpi muuttujien ja mittareiden ominaisuuksia sekä loogista päättelyä tiedon hyödyntämisen ja tulkinnan kannalta.
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan non-stop periaatteella, eli voit tutustua kurssimateriaaleihin ja tehdä tehtävät ajasta ja paikasta riippumattomasti oman aikataulusi mukaan.
Oppimateriaalit
Oppimateriaalina on nauhoitetut luennot sekä niiden diasetit. Kirjallisuutta ei ole sisällytetty kurssille.
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla tarkastellaan tietojohtamisen yhtä keskeisintä osuutta, eli tietotarpeiden määrittelyä. tietotarpeita tarkastlleen aerityisesti tapahtumatuotannon näkökulmasta. Kurssilla luodaan katsaus
- tietotarpeiden määrittelyyn tapahtumatuotannossa.
- mittareiden rakentamiseen tapahtumatuotannossa.
- analyysien tulkintaan tapahtumatuotannossa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentit ja tehtävät on suoritettavissa ajasta ja paikasta riippumattomasti.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 opintopistettä vastaa 54 tuntia opiskelijan työskentelyä. Tästä n. 6 tuntia on luentoja ja 6 materiaaliin perehtymistä. 42 on omatoimista työskentelyä tehtävien muodossa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiasteikko on 0-5.
Hylätty (0)
Suoritus/ toteutus osoittaa osaamistavoitteeseen liittyvissä perustiedoissa ja -taidoissa olevan virheitä ja/ tai merkittäviä puutteita. Aiheen käsittelyssä on virheitä ja/ tai merkittäviä puutteita. Osaamistavoitteen osalta toteutus ei täytä sille asetettuja vähimmäisvaatimuksia.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Suoritus/ toteutus osoittaa osaamistavoitteeseen liittyvien perustietojen ja -taitojen hallintaa. Aiheen käsittely yksipuolista, suppeaa ja/ tai irrallista. Osaamistavoitteen osalta toteutus täyttää sille asetetut vähimmäisvaatimukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Suoritus/ toteutus osoittaa osaamistavoitteeseen liittyvien perustietojen ja -taitojen hallintaa ja johdonmukaista käyttöä. Aiheen käsittely osoittaa kykyä soveltaa ja hyödyntää osaamistavoitteeseen liittyviä tietoja ja taitoja. Osaamistavoitteen osalta toteutus täyttää sille asetetut perusvaatimukset
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Suoritus/ toteutus osoittaa osaamistavoitteeseen liittyvien tietojen ja taitojen laaja-alaista hallintaa. Suoritus/ toteutus osoittaa kykyä soveltaa, yhdistää ja kehittää osaamistavoitteeseen liittyviä tietoja ja taitoja. Aiheen käsittely osoittaa kykyä arvioida, analysoida ja vertailla. Osaamistavoitteen osalta toteutus täyttää sille asetetut vaatimukset kokonaisuudessaan.
Lisätiedot
Opintojakso on osa laajempaa Smart Event Managers (SEM) -koulutusta tiedolla johtamisesta. Opintojakso on kolmas osa 8 op kokonaisuudesta, jossa käsitellään Tiedolla johtamista yleensä (1 op), Tapahtumien hiljaista tietoa (2 op) sekä Teknologisia välineitä tapahtumien tiedonhallinnan ja tiedolla johtamisen hyödyntämisessä (3 op). Opintojaksojen yhteydessä luodaan kokonaisvaltainen tiedon hyödyntämisen suunnitelma ja rakenne omalle tapahtumalle.
Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Uudet ilmoittautumiset käsitellään kerran viikossa.
Ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä
avoinamk@karelia.fi.