Skip to main content

Nutritional Passport (1 cr)

Code: PR10055-3002

General information


Enrollment
01.09.2024 - 15.05.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2024 - 31.05.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Restonomikoulutus (PR)
Campus
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuula Ikonen
Teacher in charge
Tuula Ikonen
Groups
PRAS22
Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, blended learning, Fall, 2022
TOP24_25
Other Complimentary Studies Group Semester 2024-2025
Course
PR10055

Evaluation scale

Approved/Rejected

Location and time

Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.

Materials

Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://verkko-opisto.sydan.fi/enrol/index.php?id=6

Teaching methods

Ravitsemuspassi on tarkoitettu ruokapalveluiden ammattilaisille. Keskustele ennen opintojakson suorittamista matkailun ka:n opinto-ohjaajan kanssa.
Passi on voimass 5 vuotta.

"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).

"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)

"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)

Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.

Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.

Exam schedules

Passitestin suorittaminen itsenäisesti oman aikataulun mukaan.
Passitodistuksen toimittaminen opintojakson vastuuopettajalle.

Rekistöröidy Sydänliiton sivujen kautta verkko-opistoon testiin valmistautumista ja testiä varten.
Kurssilta löydät materiaalit, harjoitustestin ja varsinaisen testin.

Student workload

1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä.

Go back to top of page