Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 2 (15 op)

Toteutuksen tunnus: HM10077-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2026 - 30.04.2026

Ajoitus

01.08.2026 - 30.05.2027

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Medianomikoulutus (HM)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 50

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Maarit Ignatius
  • Sanna Turunen
  • Pilvi Dufva

Vastuuopettaja

Maarit Ignatius

Ryhmät

  • HMNS23
    Medianomi (AMK), päivä, syksy, 2023

Tavoitteet

Harjoittelu on oppimisprosessi, jonka tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti ammattiopintojesi kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin. Suoritat sen koulutusalaasi liittyvässä työympäristössä, jossa sovellat oppimiasi tietoja ja taitoja käytännössä oman alasi työtehtävissä ja oikeassa työyhteisössä. Harjoittelupaikoissa sinulle voi tarjoutua myös mahdollisuus opinnäytetyöhön harjoittelunaikaisessa työyhteisössä. Harjoittelussa opit työelämän käytänteitä ja saat ajanmukaisen kuvan viestintä-alan työtehtävistä. Solmit myös tärkeitä kontakteja tulevaisuutta ajatellen.

Sisältö

Harjoitteluprosessi on kolmivaiheinen:

1) Ennen harjoittelua
2) Harjoittelun aikana
3) Harjoittelun loppuvaiheessa/jälkeen

Ennen harjoittelua osallistut harjoitteluinfoon, otat harjoiteluympäristön käyttöön ja hankit harjoittelupaikan sekä laadit harjoittelusuunnitelman ja -sopimuksen harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelun aikana osallistut työyhteisön jäsenenä erilaisiin työtehtäviin vastuullisena, työhön sitoutuvana, yhteistyökykyisenä ja joustavana työntekijänä sekä raportoit ja arvioit harjoittelukokemustasi. Harjoittelun aikana kirjaat myös työajanseurantaasi ja käyt kehityskeskustelun harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelun loppuvaiheessa/jälkeen kirjoitat harjoittelujaksostasi loppuraportin, jossa arvioit osaamisesi kehittymistä. Myös harjoittelupaikka antaa palautetta harjoittelustasi.

Opetusmenetelmät

Harjoittelu antaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa koulussa opittuja taitoja todellisissa työelämän tilanteissa. Tämä käytännön oppiminen auttaa kehittämään teknisiä taitoja, kuten video- ja valokuvauksen, sisällöntuotannon, editoinnin, projektinhallinnan ja viestinnän taitoja, sekä vahvistaa opiskelijan valmiuksia työskennellä erilaisissa työympäristöissä ja projekteissa.

Harjoittelujaksot tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden luoda ja laajentaa ammatillisia verkostojaan. He saavat kontakteja alalla toimiviin ammattilaisiin, kollegoihin ja mahdollisiin tuleviin työnantajiin, mikä voi olla arvokasta työllistymisen ja urakehityksen kannalta. Näiden verkostojen avulla opiskelijat voivat oppia lisää alan käytännöistä, odotuksista ja trendeistä sekä saada mentoreita, jotka voivat tukea heidän ammatillista kasvuaan ja urasuunnitelmiaan.

Harjoittelu antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää itsevarmuuttaan ja työelämätaitojaan, kuten ongelmanratkaisua, tiimityöskentelyä, ajanhallintaa, viestintää ja sopeutumiskykyä. Näiden taitojen kartuttaminen on tärkeää menestykselle työelämässä, ja harjoittelussa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan näitä taitoja turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä. He saavat palautetta suorituksistaan ja oppivat omista vahvuuksistaan ja kehityskohteistaan, mikä auttaa heitä kasvamaan ammattilaisina.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

- harjoittelujaksot ja työssäoppiminen
- projektit ja yhteistyöhankkeet
- työelämäluennot, uratarinat, mentorointi ja verkostoituminen
- urapalvelut

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT). Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistusmenettelyllä hyväksiluvun. AHOT-menettelystä sovitaan erikseen opintojakson vastuuopettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Edellyttää 400 tunnin työpanosta (15 op).

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- työajanseuranta
- kehityskeskustelumuistio
- loppuraportti
- harjoittelu-/työtodistus työnantajalta