Siirry suoraan sisältöön

Digiohjaus ja -tuki käytännön asiakastyössä sote- ja työllisyysalan kentillä (2 op)

Toteutuksen tunnus: SS10062-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sosionomikoulutus (SS)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

5 - 50

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Katja Sorjonen

Vastuuopettaja

Katja Sorjonen

Ryhmät

  • TOP23_24
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2023-2024

Tavoitteet

Haluatko päästä harjoittelemaan asiakkaille annettavaa digiohjausta ja tukemista digiasioissa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä työllisyyspalvelujen toimintaympäristöihin ja näin vahvistaa digiohjausosaamistasi jo opintojen aikana? Yhteiskunnan digitalisoitumisen myötä digiohjaus on yhä vahvemmin osa asiakasohjaustyötä sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalveluissa.

Opintojakson suoritettuasi
- tunnet sosiaali- ja terveydenhuollon tai työllisyyspalvelujen toimintaympäristöjä ja asiakasryhmiä sähköisten palvelujen käyttäjinä
- osaat ohjata ja tukea asiakkaita käyttämään keskeisiä sähköisiä asiointipalveluja

Sisältö

Digiohjauksen ja -tuen harjoittelu valitussa sote- tai työllisyyspalvelujen ympäristössä

Aika ja paikka

Digiohjaus ja -tukitoimintaympäristöjä on tarjolla ympäri Pohjois-Karjalaa. Osan tunneista voi tehdä etäohjauksena, mikäli se sopii toimintapaikalle. Opintojakson suoritusaikaa on koko syyslukukausi 2023.

Oppimateriaalit

Materiaali löytyy Moodlesta.

Opetusmenetelmät

Opintojakso on jatkoa SS10063 Digiohjaus ja -tuki sote- ja työllisyysalan asiakastyössä -opintojaksolle. Tällä opintojaksolla opiskelija pääsee käytännössä toteuttamaan aiemmalla opintojaksollaan teoriassa oppimaansa asiakkaille annettavaa digiohjausta ja -tukea. Käytännön toimintaympäristöinä toimivat monenlaiset sosiaali- ja terveyspalvelut tai kuntien työllisyyspalvelut. Opiskelija valitsee itselleen mieleisimmän toimintaympäristön joko tarjolla olevista paikoista tai voi hankkia paikan itse. Toimia voi yksin tai parin kanssa. Käytännön digiohjaukseen -ja tukemiseen on varattu aikaa n. 40 tuntia. Lopuksi opiskelija kokoaa yhteen kertyneen oppimisen ja osaamisen ja reflektoi oppimaansa yhdessä ohjaajan kanssa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso sisältää digiohjauksen ja -tuen antamista sote-toimintaympäristöissä, mm. soteasemat, hyvinvointipisteet, kuntouttava työtoiminta sekä kuntien työllisyyspalveluissa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kahden opintopisteen laajuinen opintojakso vastaa n. 54 tunnin työmäärää, josta n. 40 tuntia on käytännössä annettavaa digiohjausta ja -tukea.

Lisätietoja opiskelijoille

Kysy lisää opintojakson vastuuopettajalta, Katja Sorjoselta (katja.sorjonen(at)karelia.fi).

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle ilmoittautuminen edellyttää SS10063 Digiohjaus ja -tuki sote- ja työllisyysalan asiakastyössä (3op) - opintojakson suorittamista.

Lisätiedot

Opintojaksolle ilmoittautuminen edellyttää SS10063 Digiohjaus ja -tuki sote- ja työllisyysalan asiakastyössä (3op) - opintojakson suorittamista.