Nutrition (1 cr)
Code: SH10010-3010
General information
- Enrollment
- 15.08.2023 - 30.09.2023
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.06.2023 - 31.07.2023
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 1 cr
- Local portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Sairaanhoitajakoulutus (SH)
- Campus
- Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
- Teachers
- Susanna Kinnunen
- Teacher in charge
- Susanna Kinnunen
- Groups
-
SHFS23Bachelor of Health Care, Nursing, Blended Learning, Fall, 2023, Fast Track
- Course
- SH10010
Evaluation scale
Approved/Rejected
Objective
Students will be able to assess nutritional status of individuals in various life-cycle stages and applying knowledge of nutrients and food sources.
Content
Health, disease and nutrition
Nutrition guidelines and supporting public health through nutrition
Location and time
Itsenäinen verkko-opiskelu Moodlessa
Materials
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset
Ravitsemus hoitotyössä
Ravitsemustiede
Teaching methods
Tutustut uusimpiin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin ja niiden mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä.
Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin.
Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa.
Exam schedules
Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja
Completion alternatives
-
Student workload
Itsenäinen opiskelu ja ruokapäiväkirjan laatiminen 27 h, sis. tentin ja sen uusinnat
Assessment criteria, approved/failed
Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee uusimpien pohjoismaisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.
Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.
Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.
Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.