Siirry suoraan sisältöön

Verkkoviestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HM10027-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 19.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Medianomikoulutus (HM)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Aarno Savolainen

Vastuuopettaja

Aarno Savolainen

Ryhmät

  • HMNS23
    Medianomi (AMK), päivä, syksy, 2023

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee verkkosivuston suunnittelun, rakentamisen ja julkaisemisen prosesseja, tuntee eri mahdollisuuksia verkkosivuston toteuttamiseen, tuntee käytettävyyden perusteita sekä ymmärtää teknologian antamia mahdollisuuksia ja rajoitteita tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää opiskelussa tarvittavia laitteita ja ohjelmistoja.

Sisältö

Valmiiden verkkosivujen analysointia, tutustumista erilaisiin verkkosivujen toteutusympäristöihin, verkkosivuston suunnitteluprosessi, html-kielen ja CSS-tyylien perusteet sekä yksin toteutettavan verkkopalvelun suunnittelu ja toteutus julkaisujärjestelmällä.

Aika ja paikka

Tammikuu-huhtikuu 2024

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja Moodlen työtila ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla keskitytään verkkosivustojen ja -palvelujen suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon julkaisujärjestelmän avulla. Verkkosivusto tuotetaan paikallista palvelinta hyödyntäen omalla tietokoneellasi.

Opintojaksolla käydään läpi useita keskeisiä aiheita. Suunnittelet verkkosivuston tavoitteet, mietit kohdeyleisöä ja käytettävyyttä. Tutustut paikallisen palvelinohjelmiston käyttöön, opit sen asentamisen ja konfiguroinnin omalle tietokoneellesi ja käytät sitä sivustosi kehityksessä ja testauksessa. Harjoitellaan myös suunnittelutyökalujen käyttöä. Opit käyttämään julkaisujärjestelmää erilaisten sisältöjen julkaisuun sekä sen erilaisia lisäosia ja graafisia sivupohjia sivustosi rakentamiseen ja ulkoasun muokkaamiseen. Saat ymmärryksen perusasioista web-hotelleista ja domain-nimien rekisteröinnistä. Tutustut HTML- ja CSS-merkintäkieleen, verkkosivuston käytettävyyteen, responsiivisuuden ja saavutettavuuden parantamiseen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

133 tuntia sisältää kontakitiopetusta, itsenäistä-/ryhmätyöskentelyä ja ohjausaikaa sekä tiedon etsintää.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla käytetään omaa kannettavaa tietokonetta, jossa tulisi olla riittävästi tyhjää tilaa tiedostojen tallennukseen ja järjestelmän asennukseen (CMS ja paikallinen palvelin sekä muutama oma sivusto materiaaleineen). Koneessa on hyvä olla riittävästi tehoa esim. Photoshop työskentelyyn.

Arviointiasteikko

H-5

Hylätty (0)

Ei ole osallistunut ryhmätöihin tai käyttänyt julkaisujärjestelmää.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tiedät julkaisujärjestelmän perusasiat ja julkaiset siinä sisältöjä (teksti ja kuva) sekä käytät joitakin lisäosia hyödyksi. Osallistut ryhmätöihin riittävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaat julkaisujärjestelmän perusasiat sekä käyttää siinä lisäosia ja sivupohjia riittävästi. Tuotat julkaisujärjestelmään sopivaa sisältöä ja osaat hallinnoida materiaalia riittävästi. Osallistut ryhmätyöskentelyyn ja tunnet suunnittelutyökalun mahdollisuudet ja käytät sitä sivuston suunnitteluun. Tiedät verkkosivuston käytettävyyden perusasiat ja huomioit niitä oman verkkosivuston rakentamisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat käyttää ja hyödyntää erinomaisesti julkaisujärjestelmää, sen lisäosia ja graafista sivupohjaa sisällön tarkoitukseen sopivalla tavalla. Tuotat laajasti materiaalia julkaisujärjestelmään sopivaksi. Muokkaat tarvittaessa sivupohjaa ja osaat konfiguroida lisäosia tarpeeseen sopivalla tavalla. Osallistut aktiivisesti ryhmätehtäviin ja käyttää suunnittelutyökalua riittävän monipuolisesti. Otat huomioon verkkosivustolla riittävästi käytettävyyden ja visuaalisen materiaalin sekä ulkoasun.

Lisätiedot

Moniosaajuus, Media-alan osaaminen