Siirry suoraan sisältöön

English for Media Industries (3 op)

Toteutuksen tunnus: HM10050-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

09.01.2024 - 10.05.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kielten ja viestinnän opetus (KVO)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Johanna Nieminen

Vastuuopettaja

Johanna Nieminen

Ryhmät

  • HMNS22
    Medianomi (AMK), päivä, syksy, 2022

Tavoitteet

Opiskelija kehittää edelleen viestintä-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojaan, joita hän tarvitsee toimiakseen media-alan monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Hän ymmärtää kielitaitonsa merkityksen osana ammattitaitoaan. Opiskelija osaa viestiä suullisesti ja kirjallisesti keskeisissä työhönsä liittyvissä tilanteissa, mm. kokouksissa ja raportoinnissa, asianmukaisella tyylillä. Opiskelija syventää oman ammattialansa sanaston hallintaa. Opiskelija osaa esitellä omaa työtään ja toimintaympäristöään ulkomaalaisille vierailijoille. Opiskelija ymmärtää oman ammattialansa sanastoa ja tekstejä (audio-visuaalinen ja monimediainen viestintä, peli- ja audiotuotannot) ja osaa mm. referoida artikkeleita sekä laatia vakuuttavia suullisia ja kirjallisia esityksiä.

Sisältö

Oman ammattialan kieli, ammattialan tekstit, median ammattisanastoa, tiivistelmä, suulliset ja kirjalliset raportit, asiakirjat, esitykset, vakuuttava kieli, neuvottelu- ja kokoustilanteet, graafisten esitysten ja prosessien kuvailu

Aika ja paikka

Tikkarinne

Oppimateriaalit

Opettajan jakama Moodle-materiaali ja itse etsittävät media-alan julkaisut

Opetusmenetelmät

Media-englanti, medialukutaito ja erilaisten mediatekstien (tai puheen) ja tyylin analysointi englannissa, toisin ilmaisemisen muodot, audiovisuaalisen ja audiotuotannon terminologiaa, uutiskieli, lehtijutut ja verkkojulkaisut, arvostelut, radiokieli, akateeminen englanti, luova kirjoittaminen (esim. arvostelut) ja tutustuminen media-alan englanninkieliseen liikeviestintään ja projektiviestintään (projektiehdotukset, lehdistötiedotteet, yms), keskustelut ja kokoukset, kokousasiakirjat, suullinen esitys (mahd. oman projektin tai yrityksen esittely) ja vakuuttava kieli.

Työelämän suullinen ja kirjallinen vuorovaikutus ja viestintä englanniksi.
Lähiopetus. Osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, suulliset esitykset ja kirjalliset raportit. Oman alan sanaston harjoittelu. Harjoitustyöt, mahdolliset kokeet (osaamisen näytöt).

Osaamistavoitteet:
Opiskelija osaa viestiä englanniksi oman alansa keskeisissä työtilanteissa (media-ala) ja keskustella alan aiheisiin liittyen englanniksi.
Opiskelija laajentaa mediasanaston hallintaa, osaa keskustella argumentoivasti ja ymmärtää argumentoivan kielen periaatteet. Hän osaa laatia vaikuttavan puheen tai suullisen esityksen ja kirjoittaa vaikuttavan tekstin, artikkelin, media-arvostelun tai muun media-alan tekstin, kuten lehdistötiedotteen tai projektiehdotuksen.
Opiskelija ymmärtää akateemisen ja muodollisen kirjoittamisen periaatteet ja ymmärtää tekstin vaativampia kielen rakenteita. Hän myös ymmärtää mediakirjoittamisen ja akateemisen kirjoittamisen tyylierot englannin kielessä.
Opiskelija ymmärtää ja hallitsee englanninkielisen kokousviestinnän periaatteet ja kokousviestinnän tyylin ja rekisterin (kirjallinen ja suullinen viestintä). Hän pystyy osallistumaan aktiivisesti englanninkieliseen kokoukseen tai palaveriin (myös ideointipalaveri) englannin kielellä.
Opiskelija osaa seurata vaativampaa englanninkielistä asiatekstiä tai -puhetta ja tiivistää sekä arvioida sitä omin sanoin, osaa käyttää muodollista tyyliä ja liike-elämän kieltä. Hän osaa raportoida työstään, ehdottaa ja perustella projektiin liittyviä asioita. Hän osaa analysoida erilaisia englanninkielisiä tekstejä.
Opiskelija osaa toimia tehokkaasti työelämän ja liike-elämän viestinnässä (mm. sähköposti) tilanteen vaatiman muodollisuuden mukaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen lopputentti opintojakson lopussa ja pienempiä Moodle-testejä ja suullisia harjoitustöitä opintojakson kuluessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT suoritus-, ja näyttötapa sovitaan opettajan kanssa
-Opiskelija tekee ehdotuksen
-riittävä taitotaso (B2-C1)
-opiskelijan esittämät todisteet osaamisesta

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yht 81h työtä
(Kontaktiopetustunteja 28-32h
+ itsenäistä ja valmistelevaa työskentelyä)

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

0-5
Arviointi taitotasolla B2
(CEFR)

Esitietovaatimukset

Edeltävät opinnot: Social Contacts

Lisätiedot

Arviointi: 0-5

Arvioinnin taitotaso: B2 (CEFR)

Kompetenssit: Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus, oppimaan oppiminen, luova osaaminen, liiketoimintaosaaminen, työelämässä toimiminen, media-alan osaaminen