Siirry suoraan sisältöön

Perusharjoittelu (15 op)

Toteutuksen tunnus: PR10017-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2023 - 31.10.2023

Ajoitus

02.01.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Tuula Ikonen
  • Hanna Vienonen
  • Tuija Kainulainen
  • Mikko Lahti

Vastuuopettaja

Tuula Ikonen

Ryhmät

  • PRAS23
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023

Aika ja paikka

Huhtikuu-elokuu 2024 välisenä aikana

Opetusmenetelmät

Sisältö:
- osallistuminen harjoitteluinfoihin + palautekeskusteluun
- Opiskelija tutustuu harjoittelun tavoitteisiin ja matkailun koulutusalan harjoittelukäytäntöihin ja asettaa henkilökohtaiset tavoitteet harjoittelulle oman osaamisen ja urakehityksen näkökulmasta.
- Opiskelija etsii harjoittelupaikan.
- Opiskelija hyväksyttää harjoittelupaikan opinto-ohjaajalla tai opettajatuutorilla, jonka jälkeen se hyväksytään vielä matkailun kokouksessa.

- Hyväksynnän jälkeen opiskelija vie harjoittelupaikan tiedot Workseed-järjestelmään (kirjautuminen Kareliatunnuksilla), josta lähtee sähköposti ja linkki Workseediin harjoittelupaikan ohjaajalle.
- Tämän jälkeen opiskelija täyttää harjoittelusopimuksen sähköisesti Workseedissä.
- Harjoittelija, työpaikan harjoitteluohjaaja ja harjoittelua ohjaava opettaja hyväksyvät sopimuksen sähköisesti Workseedissä.
- Harjoittelusopimuksen hyväksymisen yhteydessä sovitaan harjoittelun tavoitteista ja työtehtävistä.
- Harjoittelun alussa opiskelija ja työnantajan edustaja (yleensä harjoitteluohjaaja) pitävät aloituspalaverin, jossa sovitaan harjoittelun tavoitteista.
- Tavoitesuunnitelma palautetaan Moodleen/Workseediin kahden viikon kuluessa harjoittelun alkamisesta. Opiskelija perehdyttää harjoitteluohjaajan Workseedin käyttöön.
- Opiskelija, työpaikan harjoitteluohjaaja ja harjoittelua ohjaava opettaja sopivat kehityskeskusteluajankohdasta (pidetään harjoittelun puolivälissä). Opiskelija tekee muistion käydystä keskustelusta ja palauttaa sen Moodleen/ Workseediin viikon kuluessa käydystä keskustelusta. Kehityskeskustelu voidaan käydä harjoittelupaikassa, koululla tai Teamsin välityksellä.
- Harjoittelun lopussa opiskelija ja työpaikan harjoitteluohjaaja käyvät harjoittelun loppukeskustelun. Tarvittaessa keskusteluun voidaan kutsua myös harjoittelua ohjaava opettaja.
- Harjoittelun päätyttyä opiskelija palauttaa Workseediin ohjeistuksen mukaisen raportin ja työtodistuskopion (liitteenä) kahden viikon kuluessa harjoittelun päättymisestä. Ohjeet raporttiin Workseedissä.
- Opiskelija, harjoitteluohjaaja ja harjoittelun ohjaava opettaja tekevät harjoittelun arvioinnit Workseediin. Harjoittelun ohjaava opettaja tarkistaa ja arvioi harjoitteluraportin ja vie arvosanan Peppiin.

Osaaminen: Opiskelija tutustuu ja osallistuu alan työntekijätasoisiin työtehtäviin kotimaassa tai ulkomailla. Hän osaa asettaa harjoittelulle tavoitteet, jotka tukevat ammatillista kehittymistä ja urasuunnitelmaa. Opiskelija saa monipuoliset valmiudet työskennellä alan työtehtävissä. Hän osaa toimia oma-aloitteisesti, yhteistyökykyisesti ja sitoutuneesti. Opiskelija tuntee harjoitteluorganisaation, sen työtehtävät ja osaa toimia vastuullisesti osana työyhteisöä. Opiskelija osaa käyttää alalla vaadittavaa teknologiaa, tunnistaa harjoittelupaikan asiakasryhmät ja osaa palvella heitä vähintäänkin yhdellä vieraalla kielellä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu tehdään työpaikoilla kotimaassa tai ulkomailla.

Kansainvälisyys

Harjoittelu on mahdollista tehdä ulkomailla.
Neuvottelu harjoittelupaikasta etukäteen kv-koordinaattorin kanssa.
Kv-harjoittelusta info syksyllä 2023.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelu 15 op
405 tuntia

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

- Ammatillisen osaamisen kasvu
- Henkilökohtaisten osaamistavoitteiden toteutuminen
- Työelämätaidot
- Vuorovaikutus- ja ryhmätyöskentelytaidot
- Sitoutuneisuus ja työmotivaatio
- Ajankäytön hallinta
- Oma-aloitteisuus ja itsenäinen työskentely

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija, harjoitteluohjaaja ja harjoittelun ohjaava opettaja tekevät harjoittelun arvioinnit Workseediin. Harjoittelun ohjaava opettaja tarkistaa ja arvioi harjoitteluraportin ja vie arvosanan Peppiin.