Alkoholijuomatietous (3 op)
Toteutuksen tunnus: LUT6006-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
24.08.2021 - 30.12.2021
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
-
PRNS21Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassin.
Sisältö
Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.
Aika ja paikka
Syksy 2021
Oppimateriaalit
Anniskelupassi: Valviran ohje
Moodlessa oleva materiaali
Kirjallisuus
Lahdenkauppi, M. & Rinta-Huumo, A. 2004. Juomavalintoja ravintolassa. Porvoo: WSOY.
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Vantaa: Dark Oy
Opetusmenetelmät
Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassi ja saa tietotaidon vastaavan hoitajan pätevyyteen.
Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen, käsittelyn ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Oppimistehtävät, tentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopiskelu 33 h
Itseopiskelu 20 h
Oppimistehtävät 18 h
Suulliset esitykset 4 h
Arviointi ja palaute 2 h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksosta peritään materiaalimaksu.
Arviointiasteikko
H-5
Hylätty (0)
Suoritus on hylätty, jos opiskelija ei saavuta osaamistavoitteita etkä saa hyväksytysti suoritettua anniskelupassikoetta.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tyydyttävä, arvosana 1 - 2
Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti sekä asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut huomioon.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan sekä toimia itsenäisesti ja vastuullisesti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa.