Alkoholijuomatietous (3 op)
Toteutuksen tunnus: LUT6006-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2020 - 30.09.2020
Ajoitus
01.08.2020 - 30.12.2020
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuija Kainulainen
Vastuuopettaja
Tuija Kainulainen
Ryhmät
-
LUTNS20Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2020
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassin.
Sisältö
Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.
Aika ja paikka
Syksy 2020
Oppimateriaalit
Lait ja asetukset
Alkoholiasiat ravintolassa www.Valvira.fi
Kirjallisuus
Lahdenkauppi, M. & Rinta-Huumo, A. 2004. Juomavalintoja ravintolassa. Porvoo: WSOY.
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Vantaa: Dark Oy.
Opetusmenetelmät
Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassi ja saa tietotaidon vastaavan hoitajan pätevyyteen.
Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen, käsittelyn ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Oppimistehtävä, Tentti, Muu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopiskelu 33 h
Itseopiskelu 20 h
Oppimistehtävät 18 h
Suulliset esitykset 4 h
Arviointi ja palaute 2 h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksosta peritään materiaalimaksu.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävä, Tentti, Muu
Hylätty (0)
Suoritus on hylätty, jos opiskelija ei saavuta osaamistavoitteita etkä saa hyväksytysti suoritettua anniskelupassikoetta.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tyydyttävä, arvosana 1 - 2
Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti sekä asianmukaisesti erilaissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut huomioon.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä, arvosana 3 - 4
Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan sekä toimia itsenäisesti ja vastuullisesti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä, arvosana 5
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa.