Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumien tietotarpeista mittareiksi (2 op)

Toteutuksen tunnus: HM10090-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.05.2023 - 18.06.2023

Ajoitus

01.06.2023 - 06.08.2023

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

 • Suomi

Paikat

5 - 50

Koulutus

 • Media-alan koulutus
 • Avoimen AMK:n opinnot

Opettaja

 • Tiina Soininen
 • Maria Iltola

Vastuuopettaja

Maria Iltola

Ajoitusryhmät

 • Avoimen opiskelijat (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
 • Tutkinto-opiskelijat (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

 • KAKK23
  Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023
 • KAKK23KE
  Karelia, avoin, kaikki, kesä, 2023
 • KAKS23
  Karelia, avoin, kaikki, syksy, 2023

Pienryhmät

 • Avoimen opiskelijat
 • Tutkinto-opiskelijat

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että osaat hyödyntää erilaisia mittareita tapahtumien seurannassa ja osaat tulkita analysoitua tietoa. Ymmärrät tiedon rakenteen ja kuinka perusdatasta muodostuu hyödyllistä tietoa tapahtumille. Luot omaan tapahtumaasi soveltuvan tiedolla johtamisen mittariston.

Sisältö

Mietityttääkö sinua, mitä tietoja sinun kannattaisi seurata tapahtuman kehittämisen näkökulmasta? Miten voit luoda kohdennetusti omalle tapahtumallesi soveltuvia seurannan kohteita?

Tapahtumien tietotarpeista mittareiksi -opintojaksolla perehdyt seurantamittaristojen määrittämiseen erityisesti tapahtumien näkökulmasta. Opit luomaan tarkennettuja mittareita ja luot tapahtumallesi tiedolla johtamisen suunnitelmaan mittaristo-osuuden. Kurssin lähtötasona on Johdanto tapahtuman tiedolla johtamiseen -kurssin suorittaminen.

Käsittelemme opintojaksolla tietotarpeen määrittelyä, tiedon hankintaa ja analysointia. Käymme läpi muuttujien ja mittareiden ominaisuuksia sekä loogista päättelyä tiedon hyödyntämisen ja tulkinnan kannalta.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina Moodle-alustalla.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan Moodlessa

Opetusmenetelmät

Tapahtuman tiedolla johtaminen 3: Tapahtumien tietotarpeista mittareiksi
Opintojakson tavoitteena on, että osaat hyödyntää erilaisia mittareita tapahtumien seurannassa ja osaat tulkita analysoitua tietoa. Ymmärrät tiedon rakenteen ja kuinka perusdatasta muodostuu hyödyllistä tietoa tapahtumille. Luot omaan tapahtumaasi soveltuvan tiedolla johtamisen mittariston.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin laajuus on 2 op = 54h. Luennot kestävät n. 10 h, lisämateriaaleihin tutustumiseen menee n. 10 h ja harjoitustehtäviin n. 34h.

Lisätietoja opiskelijoille

Koulutus on tuotettu Smart Event Managers (SEM) -hankkeessa https://sem.karelia.fi. Toiminnan mahdollistaa Euroopan Sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY- keskukselta ja Karelia ammattikorkeakoululta saatu rahoitus. Hankkeen kesto on 1.5.2021-31.10.2023.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opintojakso on osa laajempaa Smart Event Managers (SEM) -koulutusta tiedolla johtamisesta. Opintojakso on kolmas osa 8 op kokonaisuudesta, jossa käsitellään Tiedolla johtamista yleensä (1 op), Tapahtumien hiljaista tietoa (2 op) sekä Teknologisia välineitä tapahtumien tiedonhallinnan ja tiedolla johtamisen hyödyntämisessä (3 op). Opintojaksojen yhteydessä luodaan kokonaisvaltainen tiedon hyödyntämisen suunnitelma ja rakenne omalle tapahtumalle.

Opinnot toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jotka opiskelija voi suorittaa itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Opinnot toteutetaan nonstop-opintoina eli opiskelija voi ilmoittautua opintoihin milloin tahansa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Uudet ilmoittautumiset käsitellään kerran viikossa.
Ilmoittautumiseen ja opintojen aloittamiseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä ota yhteyttä
avoinamk@karelia.fi.