Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuksen perusteetLaajuus (1.5 op)

Opintojakson tunnus: STH6051

Opintojakson perustiedot


Laajuus
1.5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Osaatsoveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoitotyössätoteuttaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta moniammatillisen työyhteisön jäsenenä

Sisältö

Ravintoaineiden, vitamiinien ja hivenaineiden tarve ja tehtävät elimistössä, saantilähteetRavitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessa ja kansansairauksien ehkäisyssä, ikääntyvien ravitsemussuosituksetEri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemusRavitsemushoito sekä pääasiallisiin sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot osana potilaan kokonaishoitoa

Siirry alkuun