Ravitsemuksen perusteetLaajuus (1.5 op)
Opintojakson tunnus: STH6051
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 1.5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Osaatsoveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoitotyössätoteuttaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta moniammatillisen työyhteisön jäsenenä
Sisältö
Ravintoaineiden, vitamiinien ja hivenaineiden tarve ja tehtävät elimistössä, saantilähteetRavitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessa ja kansansairauksien ehkäisyssä, ikääntyvien ravitsemussuosituksetEri-ikäisen väestön terveyshaasteet ja ravitsemusRavitsemushoito sekä pääasiallisiin sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot osana potilaan kokonaishoitoa