Siirry suoraan sisältöön

Hoitotyön perusosaaminenLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: STH6007

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

A) Hoitotyön perusosaaminenOpiskelijana osaat:toimia hoitotyön arvojen ja eettisten periaatteiden mukaisestihoitotyön keskeiset käsitteet: ihminen, terveys, ympäristö ja hoitotyökohdata erilaisia ja eri-ikäisiä potilaita sekä huomioida asiakkaan henkilökohtaiset tarpeettoimia ammatillisessa vuorovaikutuksessa potilaiden ja omaisten kanssatoimia työyhteistön jäsenenähuomioida potilaan hoitoympäristön fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen turvallisuudenB) RavitsemusOpiskelijana osaat:soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa/hoitotyössäosaat integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhteistyössä monialaisen, asiantuntijaverkoston kanssa

Sisältö

A) Hoitotyön perusosaaminenhoitotyön eettisyys: perusta, arvot ja periaatteeteettinen päätöksenteko; sairaanhoitajan eettiset ohjeet (lait ja asetukset)hoitotyön keskeiset käsitteet: ihminen, terveys, ympäristö ja hoitotyöpotilaan kohtaaminen ja vuorovaikutuksellinen tukeminenasiakaslähtöisyys huomioiden monikulttuurillisuusammatillinen keskinäinen hoitohenkilöstön vuorovaikutuspotilaan hoitoympäristön fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen turvallisuusB) Ravitsemusravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössäravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä, ikääntyvien ravitsemussuositukseteri-ikäisen väestön terveyshaasteetravitsemustilan (vajaaravitsemus), arviointi ja sen merkitys asiakkaan sairauden hoidolleravitsemushoito sekä pääasiallisiin sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot osana potilaan kokonaishoitoa

Siirry alkuun